'Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels': de nieuwste animatiefilm van DreamWorks Studios

Kids | Na 'De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens' brengt DreamWorks Studios ons het verhaal van Ruby Kieuwmans, een tiener die deel uitmaakt van een familie van Krakens die zich voordoen als mensen. Je kan de film nu bekijken in de Proximus VOD-catalogus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de strijd van de beste animatiestudio's is DreamWorks een serieuze concurrent voor Disney/Pixar. Van 'Shrek' en 'Verschrikkelijke Ikke', die allebei een cultstatus hebben, tot 'Kung Fu Panda' en 'Hoe tem je een draak': de animatiestudio die in handen is van Universal heeft door de jaren heen een aantal topfilms geproduceerd. Dit jaar komt de studio op de proppen met de gloednieuwe animatiefilm 'Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels'.

De lieve en onhandige 16-jarige Ruby Kieuwmans wil dolgraag erbij horen op school, maar ze voelt zich meestal onzichtbaar. Ze kan nu eenmaal niet met de populaire kinderen afspreken op het strand omdat haar overbezorgde moeder haar verbiedt in het water te gaan. Als ze de regel van haar moeder breekt, ontdekt Ruby dat ze afstamt van de Krakenkoninginnen en voorbestemd is om de troon van haar grootmoeder te erven. De Kraken hebben gezworen om de wereldzeeën te beschermen tegen ijdele zeemeerminnen die enkel op macht uit zijn. 

Parodie

Als je aan een kraken denkt, denk je waarschijnlijk aan een gigantisch zeemonster dat opspringt om schepen te laten zinken die te dichtbij varen. In deze film zijn de krakens eigenlijk heel vriendelijke wezens, alleen beseffen de mensen dat niet en zijn ze bang voor hen. Wat meteen doet denken aan Shrek. Net zoals DreamWorks Disney-films en stripverhalen parodieerde met het verhaal over de groene oger, is er maar één blik nodig om te zien dat Ruby's antagonist een parodie is van Ariel uit 'De Kleine Zeemeermin'. 

De film vindt ook de mythische kraken opnieuw uit door er een beschermer van te maken in plaats van een vernietiger, en geeft een nieuwe draai aan het coming-of-age verhaal door van de puberteit een tijd te maken waarin we de krachten van het monster in onszelf ontdekken: een deel van onszelf dat we moeten omarmen in plaats van bestrijden.

'Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels' is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top