Wat heeft de 'Sjakie en de chocoladefabriek'-prequel 'Wonka' voor ons in petto?

Kids | De eerste trailer van 'Wonka' is pas uit en één ding is al zeker: Timothée Chalamets vertolking van de beroemde chocolatier lijkt meer dan geslaagd te zijn. Pickx vertelt je alles wat we al weten over deze prequel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De prequel laat zich inspireren door 'Sjakie en de chocoladefabriek', een jeugdroman uit 1964 van de Britse schrijver Roald Dahl. Het boek volgt Charlie Bucket terwijl hij en zijn grootvader de bijzondere chocoladefabriek van Willy Wonka bezoeken. Het boek werd meteen een klassieker en zou talloze keren worden verfilmd. De eerste is 'Willy Wonka and the Chocolate Factory' (1971), met rasacteur Gene Wilder in de hoofdrol. De volgende film, 'Charlie and the Chocolate Factory' (2005), werd geregisseerd door Tim Burton met een hoofdrol voor Johnny Depp. In 2021 kondigt Warner een derde liveactionfilm aan. Zoals de op 11 juli onthulde trailer ons laat zien, volgen we deze keer een jonge Willy Wonka die zijn eigen chocoladefabriek opricht.De film ligt in het verlengde van de 'Paddington'-films, en niet voor niets is het opnieuw regisseur Paul King die de touwtjes in handen heeft. Laatstgenoemde is ook coscenarist van de film, samen met Simon Farnaby ('Paddington', 'Mindhorn').

Kleurrijke cast

Het is niet eenvoudig om in de voetstappen te treden van Gene Wilder en Johnny Depp, maar uiteindelijk durfde de populaire acteur Timothée Chalamet ('Dune 2') toch aan om de rol van Willy Wonka te spelen. Aanvankelijk had Warner Bros acteur Tom Holland op het oog voor de rol van Wonka, maar uiteindelijk koos het filmproductiebedrijf voor de Frans-Amerikaanse acteur.

Uit de eerdere films zal je je ongetwijfeld de Oempa-Loempa's herinneren, die vreemde wezentjes met een bijzonder talent voor dansen en zingen. In deze prequel krijgt één Oempa-Loempa een prominente rol, dit personage wordt gespeeld door Hugh Grant. De Britse acteur en regisseur Paul King zijn geen onbekenden voor elkaar, eerder werkten ze al samen in 'Paddington 2', waar hij de gemene Phoenix Buchanan speelde. Sally Hawkins, die we ook al in 'Paddington' hadden gezien, vertolkt de rol van de moeder van Willy Wonka.

Voorts zullen acteurs Keegan-Michael Key ('Key en Peele') en Olivia Colman ('The Crown') een hoofdrol in de film krijgen, maar het is momenteel nog niet bekend welk personage ze mogen spelen. Last but not least zal de briljante Rowan "Mr. Bean" Atkinson in de huid mogen kruipen van een bijzonder gekke priester.

Het is nog even wachten tot deze film in de bioscopen komt. De release is aangekondigd voor 15 december 2023. 

In afwachting kan je kijken naar 'Charlie and the Chocolate Factory' uit 2005. Deze versie van regisseur Tim Burton met Johnny Depp is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus.

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top