Dit zijn enkele van de meest emotionele scènes die je in een Disneyfilm kan vinden

Kids | Twintig jaar geleden kwam 'Brother Bear' uit in de filmzalen. Een van de hoogtepunten in deze film is de scène waarin Kenaï en zijn grote broer Sitka worden aangevallen door een grizzlybeer. Pickx vertelt je meer over de film en stelt je enkele Disneyfilms voor waarin gelijkaardige emotionele scènes voorkomen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Brother Bear


In deze animatiefilm is Kenaï op zoek naar een grizzlybeer in het woud en komt het tot een confrontatie met het machtige dier. Zijn broer Sitka haast zich om hem te redden, maar moet zijn leven opofferen om Kenaï te redden.

Sinds in 'Bambi' (1942) de moeder van het gelijknamige hoofdpersonage werd doodgeschoten, weten we dat er in Disneyfilms soms meer dan een personage kan sneuvelen om een beter verhaal te brengen. Zonder het einde te verklappen van 'Brother Bear', kunnen we wel meegeven dat het overlijden van Sitka niet voor niets is geweest.Up

Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden. Dat is zeker het geval met de onderstaande scène uit 'Up'. Daarin maken we kennis met hoofdrolspeler Carl en zijn vrouw Ellie. In amper vijf minuten tijd komt de kijker hun levensverhaal te weten, met talrijke hoogte- en dieptepunten. We zien hun huwelijk, het verlies van hun ongeboren kind, hun reisplannen, hun pensionering en uiteindelijk het overlijden van Ellie. Na haar dood eert Carl haar nagedachtenis door hun huis in één stuk te verhuizen naar Paradijswaterval in Zuid-Amerika. 

Deze scène schittert door zijn eenvoud; er wordt geen woord gesproken en enkel door de animatie en de muzikale variaties op het  themanummer van de film weet je wat de hoofdpersonages meemaken. Na de release van de film gaf componist Michael Giacchino toe dat de muziek voor deze scène schrijven een van de grootste uitdagingen uit zijn carrière is geweest. Verschillende kranten en tijdschriften lauwerden de scène als een briljant voorbeeld van storytelling.Frozen


Het nummer 'Do You Want to Build a Snowman?' uit 'Frozen' vertelt het verhaal van Anna, een van de twee prinsessen van het koninkrijk Arendelle. Over een periode van tien jaar groeien zij en haar zus, kroonprinses Elsa uit elkaar. Nadat haar ouders overlijden bij een tocht over een woeste zee, wordt Elsa koningin van Arendelle. De film speelt zich af in een vervloekt koninkrijk waar het eeuwig winter is. Anna probeert een einde te maken aan de betovering door samen met de dappere Kristoff op zoek te gaan naar de Sneeuwkoningin. 

In de film leiden Elsa en Anna elk hun eigen leven, ze mogen niet in contact met elkaar komen van hun ouders. In een hartverscheurende scène zien we hoe Anna haar beste vriendin smeekt om tijd met haar door te brengen, terwijl Elsa vastzit in haar kamer en probeert haar magische talenten te verbergen.Finding Nemo

In 'Finding Nemo' slaat het noodlot al gauw na het begin van de film toe. Een school clownvissen wordt brutaal opgegeten en enkel Marlin, een mannelijke clownvis, en een eitje overleven de tragedie.

Deze gebeurtenis vormt een rode draad doorheen de animatiefilm. De tragedie is immers een trauma voor Marlin en zijn zoon Nemo: hij gedraagt zich sindsdien als een onvervalste helikopterouder. Hoewel deze situatie voor sommige ouders ongetwijfeld herkenbaar is, blijft de scène waarin de moeder van Nemo de dood vindt toch erg emotioneel.The Lion King

Last but not least is er de memorabele sterfscène van Simba's vader in 'The Lion King'. Mufasa, de vader van Simba, komt om het leven terwijl hij zijn zoontje probeert te beschermen van een pijnlijke dood een kudde bange gnoes. In de volgende scène zien we Simba het lichaam van zijn vader strelen terwijl hij zijn papa smeekt om terug wakker te worden. De scènes laten goed zien hoe Scar zijn broer, koning Mufasa, verraadt en een groot trauma veroorzaakt bij Simba.Ontdek de bovenstaande Disneyfilms vanaf nu op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top