Leef mee met de avonturen van Pad en zijn vrienden dankzij Pickx Mix!

Kids | Vanaf maandag kan je op Cartoonito de eerste aflevering bekijken van 'De avonturen van Pad en zijn vrienden'. Deze animatiereeks is gebaseerd op de literaire klassieker 'De wind in de wilgen' van de Schotse schrijver Kenneth Grahame. Pickx vertelt je meer over deze tekenfilm.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In deze 3D-animatiereeks volgen we de avonturen van Pad en zijn vrienden, die nabij een riviertje op het Britse platteland wonen. De originele personages Pad, Mol, Rat en Das krijgen het gezelschap van enkele nieuwe personages, zoals de onverschrokken Hedge, de ijverige Heron, de ondeugende Adder en de moederlijke Otter.

"We hebben 'De avonturen van Pad en zijn vrienden' gebaseerd op de verhalen van 'De wind in de wilgen', een verhaal dat veel Britse ouders uit hun jeugd kennen", verklaart woordvoerster Zia Sands. De reeks focust op het plattelandsleven en het plezier om buiten te spelen, klinkt het verder. In de verhalen komen belangrijke waarden als respect voor elkaar en vriendschap aan bod.

Klassieker

Deze animatiereeks is een hedendaagse versie van de beroemde roman 'De wind in de wilgen' van de Schotse schrijver Kenneth Grahame. Voor zijn boek haalde de auteur inspiratie uit zijn jeugdjaren in het Engelse graafschap Berkshire. Op vijfjarige leeftijd moest hij noodgedwongen bij zijn grootmoeder gaan wonen nadat zijn moeder overleed. Naar eigen zeggen had hij de mooiste herinneringen aan het idyllische landschap van Berkshire. 

Grahame schreef de verhalen voor het eerst op in brieven aan zijn enige zoon Alastair, die in 1899 werd geboren. De schrijver las de verhalen vaak voor aan zijn zoon wanneer hij ging slapen. Wanneer hij op reis was, ontving Alastair brieven met het vervolg van het verhaal. Pas in 1908 liet Grahame de verhalen bundelen en vond hij een uitgever. Aanvankelijk kreeg het boek veel negatieve recensies, maar bij het grote publiek werd het boek een weergaloos succes. Zo schreef de Amerikaanse president Theodore Roosevelt in een brief aan Grahame dat hij zijn boek "gelezen en opnieuw gelezen heeft, en de personages als oude vrienden beschouwt". A.A. Milne, de bedenker van Winnie de Pooh, was ook een groot liefhebber van het verhaal en schreef in 1929 het toneelstuk 'Toad of Toad Hall'.

Bekijk 'De avonturen van Pad en zijn vrienden' op 28 augustus om 15 uur op Cartoonito of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx app


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top