Volg Prins Ivandoe op zijn queeste op Cartoon Network vanaf vandaag

Kids | Cartoon Network pakt vanaf maandag 9 oktober uit met nieuwe afleveringen van ‘De heldhaftige queeste van de dappere prins Ivandoe’, van de makers van het populaire ‘Gumball’. Ivandoe werd eerst in het leven geroepen in een interactief spelletje, verscheen in 2017 in een korte webserie en is nu ook in een langer format op de buis te zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Prins Ivandoe is een jonge bok met grootheidswaanzin. Hij vertrekt samen met zijn trouwe schildknaap Bert het vogeltje op een epische queeste om de Gouden Veer te vinden, in het spoor van zijn vader. Hij moet daarvoor door vijf koninkrijken trekken, waar telkens absurde en fantasierijke personages op hem wachten. Zijn eindbestemming is de grote Eagle Mountain, waar de legendarische Gouden Veer zou liggen, die volgens de legendes een hartenwens kan vervullen.

Ivandoe komt tijdens de zestien afleveringen lange serie kleurrijke en hilarische personages tegen zoals zijn aartsvijand de vreselijke prins Svan, Jezebel de lastige roofprinses en vreemde Sassy Gnomes.

De serie wordt geproduceerd door Hanna-Barbera Studios Europe met Christian Bøving-Andersen en Eva Lee Wallberg aan het roer als bedenkers, schrijvers en regisseurs. De studio is ook verantwoordelijk voor ‘Gumball’, een van de grootste successen op Cartoon Network van de laatste jaren. Daniel Lennard treedt op als medebedenker, schrijver en story editor, de animatie werd gedaan in de Sun Creature Studio in Denemarken.

Het verhaal van Ivandoe werd eerst verteld aan de hand van een interactieve game, gepaard met een korte webserie op de kanalen van Cartoon Network. Het project werd met open armen onthaald en viel in 2018 viermaal in de prijzen op de Emile Awards, de Europese animatiefilmprijzen.

Bekijk ‘De heldhaftige queeste van de dappere prins Ivandoe’ op maandag vanaf 20u op Cartoon Network of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top