Zomerfilms voor kinderen van 5 tot 95

Kids | Weet je niet altijd wat gedaan met je (klein)kinderen tijdens de zomervakantie? Twee maanden duren inderdaad lang, en je kan niet elke dag naar de speeltuin, het zwembad of een pretpark. Waarom niet eens een filmpje meepikken in de dichtstbijzijnde bioscoop? Wij maakten een selectie van kinderfilms die deze zomer bij ons in de zalen lopen en waar je met het hele gezin naartoe kan. Met de allerkleinsten kan je naar de Vlaams gesproken versies, iets ouderen kunnen best genieten van de originele films.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vooral tijdens de zwoele zomerdagen kan je verkoeling zoeken in de cinema. Maak er een familie-uitstap van en ga met je kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes, mete- of petekindjes of gewoon buurtmeisjes- en jongens naar de bioscoop en geniet van een overgetelijk filmavontuur voor klein en groot!

Pachamama

In het hartje van het Andesgebergte woont de 10-jarige Tepulpaï. Voor zo'n kleine jongen heeft hij al grote dromen, ook al vinden de dorpelingen hem nog te kinderachtig. Wanneer het gouden Pachamamabeeldje wordt gestolen door de Inca's, is Tepulpaï vastbesloten om de heilige schat terug te brengen. Daarmee haalt hij zich de woede van de Grote Inca op de hals. Samen met zijn vriendinnetje Naïra en haar koddige lama gaat hij op pad, met een condor als gids.

Animatiefilm van Juan Antin, met de stemmen van Andrea Santamaria, India Coenen en Saïd Amadis (O.V.)

Pachamama
loopt sinds 12 juni in de bioscoop. Voor de allerkleinsten vanaf 5 jaar

IMDb-score: 7,1/10

Toy Story 4

Heb jij kinderen van verschillende leeftijden? Dan is Toy Story 4 exact wat jij zoekt. Zowel de kleinsten, vanaf 6 jaar, als grotere kids tussen 12 en 16 jaar zullen zich keihard amuseren. En jij natuurlijk ook uiteraard!

Na lang wachten, is hij er eindelijk: de nieuwe 'Toy Story'. Jong en oud beleven al bijna 15 jaar lang avonturen met Woody, Buzz en de rest van de gang. In 'Toy Story 4' keert na 10 jaar afwezigheid trouwens ook Bo Peep terug!

Vele fans van Toy Story gingen ervan uit dat het verhaal na drie films zou stoppen, maar door Woody in een nieuwe kamer te steken, met nieuw speelgoed en een ander kind in de hoofdrol, ontstond er een gloednieuw verhaal dat ongetwijfeld weer zal aanslaan bij jong en oud.

Bonnie voegt een nieuw speeltje toe aan collectie vol oude bekenden: Forky. Alleen ziet Forky er een beetje anders uit, Bonnie maakte hem immers zelf van een plastic vork en ander knutselgerei. Maar Forky wil helemaal geen speelgoed zijn en ontsnapt. Woody en de bende gaan hem achterna de wijde wereld in.

Animatiefilm van Josh Cooley, met de stemmen van Keanu Reeves, Christina Hendricks, Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack (O.V.) / Gilles Van Bouwel, Tatyana Beloy, Ben Segers, Pieter Embrechts, Hubert Damen, Andrea Croonenberghs, Warre Borgmans, Jeroen Van Dyck, Vic De Wachter en Alejandra Theus (Vlaamse versie)

In totaal werkten maar liefst 45 (stem)acteurs mee aan 'Toy Story 4' en daarmee is het één van de grootste Vlaamse stemmencasts in de geschiedenis van Pixar/Disney.

IMDb-score: 8,5/10

Toy Story 4 loopt sinds 26 juni in de bioscoop. Een topper voor alle leeftijden, vanaf 6 jaar.

De pareltjes van Pixar

The Secret Life of Pets 2 / Huisdierengeheimen 2

Iedereen is gek op huisdieren. Daarom was de eerste Huisdierengeheimen dan ook zo'n groot succes. En sinds begin juli is Huisdierengeheimen 2 in de zalen. Zéker geschikt voor kids tussen 6 en 12 jaar.

In dit plezante vervolg op de eerste 'The Secret Life of Pets' uit 2016 komen alle vrolijke vrienden van de hond Max weer op de proppen met een hoop grappige avonturen. Max wordt geconfronteerd met enkele grote veranderingen: zijn baasje Katie is nu getrouwd en heeft een kind. Max is zo doodsbang dat het kindje iets zou kunnen overkomen dat hij overbeschermend wordt en daardoor met zijn gedrag op onbegrip stuit bij zijn baasjes. Tijdens een gezinsuitje naar het platteland sluit Max vrienden met de boerderijhond Rooster, die ook met enkele besognes kampt. Samen proberen ze hun angsten te overwinnen. Ondertussen probeert het schattige schoothondje Gidget het favoriete speeltje van Max te redden uit een appartement vol met katten, en begint het boosaardige konijn Snowball aan een missie om de witte tijger Hu te bevrijden uit een circus.

Animatiefilm van Chris Renaud en Jonathan del Val, met de stemmen van Patton Oswalt, Kevin Hart, Harrison Ford, Eric Stonestreet en Tiffany Haddish (O.V.) / Sven De Leijer (Max), Erhan Demirci (Sneeuwbal), Eline De Munck (Gidget), Walter Baele (Bompie), Hilde De Baerdemaeker (Daisy), Sean Dhondt (Buddy), Tiany Kiriloff (Prinses), Sebastien Dewaele (Duke), Bart Cannaerts (Mel), Isabelle Van Hecke (Chloe), Warre Borgmans (Tiberius), Joris Hessels (Norman) & Hubert Damen (Rooster) (Vlaamse versie)

IMDb-score: 6,6/10

The Secret Life of Pets 2 / Huisdierengeheimen 2
loopt sinds 3 juli in de bioscoop. Geschikt voor alle leeftijden, vanaf 6 jaar.

Manou op de Meeuwenschool (Manou the Swift)

Manou staat voor een grote uitdaging: zijn eindexamen op de Meeuwenschool. Als hij hiervoor slaagt, betekent dat dat hij eindelijk klaar is om samen met de andere zeemeeuwen naar het zuiden te vliegen. Maar waarom lijkt dat voor de kleine Manou zoveel lastiger dan voor de rest?

Manou heeft het lastig op de meeuwenschool. De tengere, liefdevolle vogel krijgt de brute vliegstijl van de zeemeeuwen maar niet onder de knie. Hopeloos teleurgesteld loopt hij weg van huis. Tot hij een groep zwaluwen tegenkomt die verdacht veel op hem lijken. Ze leren hem zijn vleugels uit te slaan op zijn eigen manier.

Animatiefilm van Christian Haas en Andrea Block, met de stemmen van Kate Winslet, Willem Dafoe en Rob Paulsen (O.V.)

IMDb-score: 5,8/10

Manou op de Meeuwenschool
loopt sinds 10 juli in de bioscoop. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Te gekke beestjes die praten, plezier maken en je kind iets bijleren over vriendschap

The Lion King / De Leeuwenkoning

Simba is de zoon van leeuwenkoning Mufasa en voorbestemd om uiteindelijk in de voetsporen van zijn vader te treden. Hij neemt zijn koninklijke bestemming ter harte, maar dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar, de voormalige troonopvolger, absoluut niet en hij smeedt samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, zodat hij zelf de macht kan grijpen.
De leeuwenrots wordt al gauw geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba's verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden zal Simba moeten uitzoeken hoe hij kan opgroeien en terugnemen wat hem rechtmatig toekomt.

'Live action'-remake van de Disneyklassieker dooor John Favreau, met de stemmen van Donald Glover, Seth Rogen, Beyoncé en Keegan-Michael Key (O.V.)

IMDb-score: 7,2/10

The Lion King / De Leeuwenkoning
loopt sinds 17 juli in de bioscoop. Een topper voor alle leeftijden, vanaf 6 jaar.

Playmobil: The Movie

Zijn jouw kinderen ook zo dol op Playmobil? Niks leuker dan dat favoriet speelgoed tot leven zien komen, toch? De film is ideaal voor kinderen tussen de 6 tot 10 jaar oud.

Wanneer haar broertje Charlie plots verdwijnt in het magische Playmobiluniversum, begint Marla halsoverkop een gevaarlijke zoektocht naar hem. Dit avontuur leidt haar naar fantastische, nieuwe werelden en wel héél verrassende vrienden, zoals de gladde vrachtwagenchauffeur Del, de charmante geheime agent Rex Dasher, een schattige robot en een extravagante fee. Tijdens hun wonderlijke reis leren Marla en Charlie dat werkelijk alles mogelijk is, zolang je maar in jezelf gelooft!

Voor iedereen die houdt van dit mooie speelgoed is deze film een feest van herkenning, dat afhankelijk van je leeftijd mogelijks gepaard gaat met een heerlijk gevoel van nostalgie.

Animatiefilm van Lino DiSalvo, met de stemmen van Dino Andrade, Gabriel Bateman en Ian James Corlett (O.V.) / Cathy Petit, Dries Van Cauwenbergh, Wouter Hendrickx, Jan Van Hecke, Jelle Cleymans, Door Van Boeckel, Maja Van Honsté, Pieter Verelst, Ann Van den Broeck, Joyce Beullens, Ron Cornet en Kirsten Cools (Vlaamse versie)

Playmobil: The Movie
loopt vanaf 7 augustus in de bioscoop.

Dora and the Lost City of Gold

Zijn jouw intussen puberende tieners ook opgegroeid met Dora? Dan zullen ze de grown-up versie zéker weten te appreciëren. Dora heeft weliswaar haar jeugd voornamelijk met haar ouders in de jungle doorgebracht, maar niets kon haar voorbereiden op de grootste uitdaging ooit: de middelbare school. Als haar ouders worden vermist moet de avontuurlijke Dora hen opsporen. Ze schakelt de hulp in van het aapje Boots, Diego, een geheimzinnige jungle-bewoner en een groep tieners. Samen proberen ze haar ouders te redden en het mysterie van de verloren gouden stad op te lossen.

Avontuurlijke familiefilm van James Bobin, met Isabela Moner, Eva Longoria, Temuera Morrison, Michael Peña, Eugenio Derbez en Jeff Wahlberg

Dora and the Lost City of Gold
loopt vanaf 14 augustus in de bioscoop.

Lees ook:
Welke films moet je deze zomer absoluut zien?
Paddington, een beregoeie film voor groot en klein!
Deugnieterij en dolle fratsen met Pippi Langkous in de Studio 100 GO Pass!

Nog meer kinder- en jeugdfilms? Proximus Picks en Netflix hebben ook heel wat in de aanbieding. Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV of neem een kijkje in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top