Tiramisù met Parijse Wafel

Door

Deel dit nieuws

Dessert
Voor 6 - 8 personen
Bereiding:
15 minuten
Moeilijk

Ingrediënten:


350 tot 500 g Parijse Wafels van Jules Destrooper
500 g Mascarpone
4 eierdooiers
3 eiwitten
150 g griessuiker
5 cl Amaretto
2 dl espresso koffie
Cacaopoeder
2 dl verse room
200 g pure chocolade
5 cl Amaretto
1/2 eetlepel oploskoffie
75 g kletskoppen van Jules Destrooper

Bereiding:

Tiramisù

Klop eierdooiers en suiker op tot een ruban (tot er zich een lint vormt wanneer je de klopper opheft), en voeg daarna de mascarpone en de Amaretto toe aan dit beslag. Meng tenslotte de opgeklopte eiwitten erg voorzichtig onder het beslag. Drenk de Parijse Wafels van Jules Destrooper rijkelijk in de koffie met Amaretto (doe dit evenwel ook niet té lang, anders verliezen de koekjes hun structuur) en schik ze in een schotel met een hoge rand zodat de bodem van de schotel bedekt is. Op deze grondlaag breng je een eerste laagje beslag aan. Je kan deze handeling herhalen voor de volgende lagen. Eindigen doe je met een laag beslag. Laat je tiramisù enkele uren afkoelen in de koelkast. Zo verkrijg je een stevig geheel.

Chocoladesaus

Voor de chocoladesaus warm je de room samen met de oploskoffie op. Laat evenwel niet koken! Aan dit warme mengsel voeg je de chocolade toe. Roer tot de chocolade gesmolten is. Breng de chocoladesaus op smaak met wat Amaretto.

Afwerking

Neem je tiramisù uit de koelkast en bestrooi deze met wat cacaopoeder. Schik de tiramisù op een bord, overgiet ze met de net klaargemaakte chocoladesaus en werk je het dessert af met enkele kletskoppen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top