De grootste sterren verschijnen op het podium tijdens Live Aid voor Oekraïne

Muziek | In 1985 werd in het Wembley Stadion in London Live Aid op poten gezet, een van de grootste en bekendste benefietconcerten ooit. Dit jaar doen de grootste wereldsterren dat nog eens over, om hulp in te roepen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Pickx vertelt je alles wat er nu al geweten is. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

In juli 1985, maar liefst 38 jaar geleden ondertussen, kwamen 75 verschillende artiesten samen voor Live Aid. Dit iconische benefietconcert ging de geschiedenis in als heuse 16 uur durende rockmarathon, om geld op te halen voor de slachtoffers van de hongersnood in Ethiopië. Maar liefst 1,6 miljard fans keken toe hoe onder anderen Freddie Mercury van Queen er de pannen van het dak speelde. 

Zoveel jaren later wordt een nieuwe benefiet op poten gezet volgens het zelfde principe én op dezelfde locatie. Ditmaal om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Het concert in het Wembley Stadion zal ook over de hele wereld uitgezonden worden, om zo alsmaar meer druk te zetten op Vladimir Putin, de president van Rusland. 

Gevraagde artiesten

De officiële line-up van het evenement dat op zaterdag 24 juni zal plaatsvinden, is nog niet bekend. Toch zijn er hier en daar al wat namen door de mazen van het net geglipt. Naar verluidt zouden U2, The Rolling Stones, The Killers en Pink allemaal al toegezegd hebben. En alsof dat niet genoeg is, zijn volgens The Sun ook Sir Paul McCartney, Adele, Florence and the Machine en Noel Gallagher uitgenodigd om hun beste beentje voor te zetten.

"Het is iets wat mensen al een tijdje willen doen, maar er is nu een datum vastgelegd en geboekt in het Wembley Stadion. Uitnodigingen om op te treden gaan snel de deur uit naar de grootste namen in de business", zei een bron aan The Sun. "Natuurlijk zijn de organisatoren zich ervan bewust dat veel supersterren al verplichtingen zullen hebben, maar de kans dat velen toch toezeggen door de aard van het evenement, is groot."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top