Vijf podcasttips voor International Podcast Day

Films | Er zijn nationale en internationale feestdagen voor zowat alles, van pannenkoeken tot bruine kroegen, maar op International Podcast Day wordt ook echt vanalles georganiseerd. Wat begon met een zes uur durende livestream op 30 september 2014 is uitgegroeid tot een jaarlijks event met sprekers van over de hele wereld, streams, een awardshow en tal van kleine events die door fans op poten worden gezet. Ter gelegenheid zet Pickx enkele podcasts in de kijker die genomineerd zijn voor de Podcast Awards.

Door Pickx

Deel dit nieuws

XOXO, Gossip Kings

Carl Tart en Lamar Woods zijn twee Afro-Amerikaanse komieken van in de dertig. Laten we zeggen dat ze niet bepaald deel uitmaken van het doelpubliek van de serie ‘Gossip Girl’. En toch besloten ze samen naar de reeks te kijken en een podcast te maken waarin ze elke aflevering zorgvuldig fileren. En gaandeweg appreciëren ze het programma op hun eigen manier. Op een humoristische manier analyseren ze de machtsstructuren en intriges in de reeks, terwijl ze net zo goed het gebrek aan diversiteit in de cast hekelen. Nostalgisch voor wie ‘Gossip Girl’ kent en het verhaal eens van een nieuwe hoek wil bekijken, hilarisch voor al de rest.

 

The Problem with Jon Stewart

De immens populaire Jon Stewart liet in 2015 na maar liefst 16 jaar zijn rol als gastheer van ‘The Daily Show’ over aan komiek Trevor Noah. Maar de immer kritische en gevatte komiek was nog niet uitgepraat. Hij gebruikte zijn bekendheid om geld in te zamelen, bijvoorbeeld voor oorlogsveteranen en de first responders van 9/11, en keerde vorig jaar terug naar de schermen met ‘The Problem with Jon Stewart’, waarin hij diepgaande discussies aangaat om zijn zieke land te diagnosticeren. Maar sommige onderwerpen zijn nu eenmaal te groot voor één aflevering op de televisie, dus gaat hij in de podcast die met het programma gepaard gaat nog dieper in op de onderwerpen uit de reeks.

 

Newcomers

Actrices en komieken Lauren Lapkus (‘Orange is the New Black’, ‘Good Girls’) en Nicole Byer (‘Nailed It’, ‘Wipeout’) zijn niet echt vertrouwd met grote franchises en fenomenen in het culturele landschap. ‘Star Wars’? ‘The Lord of the Rings’? ‘The Fast and the Furious’? Het MCU? Daar kunnen ze niet over meepraten. In ‘Newcomers’ proberen ze daar, samen met bekende gasten, iets aan te doen. Momenteel zijn ze bezig met de hele Marvel Cinematic Universe film per film te ontdekken en vanuit hun perspectief als buitenstaander te fileren.

 

Dead Eyes

Acteur Conner Ratliff was in het jaar 2000 gecast in een piepkleine rol in de reeks ‘Band of Brothers’. Het moest zijn grote doorbraak worden. Maar op een dag werd hij ontboden op het bureau van Tom Hanks, de regisseur van die aflevering. “Hij vindt dat je dode ogen hebt”, hoorde hij. Niet veel later was hij zijn rol kwijt en lag zijn droom aan diggelen. Vele jaren later krabbelde hij weer recht en intussen is hij een succesvol komiek en acteur, bekend van reeksen als ‘The Marvelous Mrs. Maisel’. Maar die ene dag met Tom Hanks bleef door zijn hoofd spoken. Hij begon de podcast met als doel om met mensen in de showbizzwereld te praten over hun diepste momenten en te achterhalen wat er die dag precies gebeurd is. En misschien kan hij zijn verhaal ooit wel voorschotelen aan Tom Hanks zelf…

 

And That’s Why We Drink

Een van de meest populaire genres in podcastland is true crime. Em Schulz en Christine Schiefer gaven er hun eigen draai aan. Als fans van spookverhalen en het paranormale, praten ze wekelijks over de paranormale true crime-verhalen die hen die week fascineren. En daarbij nemen ze alles vooral niet al te ernstig. Het duo won al drie keer de Webby-award voor de beste komische podcast en reist al sinds 2018 de Verenigde Staten rond met hun show, op zoek naar nieuwe verhalen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top