Proximus innoveert met doktr, een gebruiksvriendelijke en veilige teleconsultatie-app

Nieuws | Vanwege de Covid-19-crisis zijn de medische teleconsultaties enorm toegenomen. Om de beste patientervaring aan te bieden, heeft Proximus 'doktr' gelanceerd, een app waarmee gebruikers via een videogesprek snel contact kunnen opnemen met een erkende arts voor persoonlijk medisch advies.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl de Covid-19-gezondheidscrisis de Belgen ertoe heeft gedwongen meer dan anders thuis te blijven, heeft Proximus verschillende initiatieven gelanceerd om de bevolking in deze bijzondere tijden bij te staan, met name door op alle Pickx-platforms nieuws en amusement aan te bieden en door een gloednieuwe e-Health tool te lanceren.
 
De doktr-app is gebruiksvriendelijk en veilig. Met de app kan iedereen overal persoonlijk medisch advies krijgen van ervaren en erkende artsen. Met doktr hoef je je dus geen zorgen meer te maken over het fileverkeer of overvolle wachtkamers, je doet gewoon de consultatie vanop de plek waar je je het meest comfortabel voelt! Artsen kunnen de toepassing gebruiken om efficiënter te werken en de druk van hun dagelijkse activiteiten te verlichten.
 
Een doktersgesprek in alle veiligheid en privacy
 
Nadat je veilig bent ingelogd met itsme en een paar basisvragen hebt beantwoord, kan je een arts spreken. De arts zal je gegevens en een digitale samenvatting van de reden van je oproep in zijn/ haar/ hun webtool kunnen bekijken. Met je uitdrukkelijke toestemming kan de arts je medisch dossier inzien of indien nodig verslag uitbrengen aan je huisarts.
 
Momenteel biedt de dienst de mogelijkheid om contact op te nemen met een huisarts, die zo nodig medicatie kan voorschrijven zodat je basiszorg kan ontvangen. In de toekomst wordt het mogelijk om ook je eigen huisarts te spreken.
 
Bovendien wordt de veiligheid en de vertrouwelijkheid van persoonlijke gegevens net als bij een gewone doktersconsultatie, gewaarborgd. De uitgewisselde gegevens blijven slechts 48 uur beschikbaar voor jezelf en de behandelende arts, waarna ze worden gewist. Het (video-)gesprek zelf wordt niet opgenomen.
 
De doktr-app is beschikbaar in de App Store (iOS) en de Google Play Store (Android). De app is toegankelijk voor iedereen die is ingeschreven bij een Belgisch ziekenfonds, ongeacht of je al dan niet Proximus-klant bent.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top