Tofoetaart met bosvruchten

Door

Deel dit nieuws

Dit is een relatief suikerarm dessert, waarin de rodebessengelei de enige bron van suiker is. De vruchtensuiker in het fruit en appelsap zoet de taart, terwijl de tofoe en yoghurt hem heerlijk romig maken – een volmaakt contrast met het fruit.
 
Voor 6 personen
 
Ingrediënten:
 
425 gr tofoe
2,75-3 dl yoghurt
1 ½ el gelatinepoeder
6 el appelsap
175 gr gemengde bosvruchten, zoals frambozen, aardbeien en blauwe bessen
2 el rodebessengelei
2 el heet water
 
Voor de bodem:
 
50 gr sojaminarine (bv van Alpro) of andere zuivelvrije halvarine
2 el appelsap
125 gr ongezoete zemelvlokken
 
Bereiding:
 
Doe voor de bodem de minarine en het appelsap in een pan en verwarm ze zachtjes tot de minarine is gesmolten. Plet de zemelvlokken en roer ze door het minarinemengsel.
 
Doe het mengsel in een springvorm van 23 cm diameter en druk het stevig aan met je vingers. Laat de bodem afkoelen en laat hem dan in de koelkast hard worden.
 
Pureer voor de vulling de tofoe met de yoghurt in de keukenmachine. Week de gelatine in het appelsap en verwarm het mengsel tot de gelatine oplost. Roer het door het tofoemengsel.
 
Verdeel het tofoemengsel over de bodem en strijk de bovenkant glad. Zet de taart 1-2 uur in de koelkast, tot de vulling stijf is.
 
Verwijder voorzichtig de taartvorm en leg de tofoetaart op een schaal.
 
Verdeel het fruit over de taart. Doe de rodebessengelei in een kommetje en voeg het hete water toe. Roer goed tot de gelei smelt. Laat hem afkoelen en schenk of strijk hem met een kwastje over het fruit.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top