'Pirates of the Caribbean': dit wist je nog niet over de Black Pearl

Kids | Twintig jaar geleden verscheen de film 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl' in de bioscoopzalen. Pickx gaat terug even de zee op en vertelt je enkele weetjes over de Black Pearl.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) is een piraat in de Caribische Zee die op een dag zijn schip, de Black Pearl, laat stelen door kapitein Barbossa (Geoffrey Rush). Deze laatste besluit Elizabeth (Keira Knightley), de dochter van de gouverneur, te ontvoeren omdat ze een speciale munt bezit. Will Turner (Orlando Bloom), die een oogje heeft op Elizabeth, gaat in zee met Jack Sparrow om Elizabeth te redden. Sparrow heeft andere plannen en wil zijn schip terug. Dat zorgt voor spannende avonturen. Tot zover het korte verhaal over deze film, waar de Black Pearl toch een van de pronkstukken was.

De Black Pearl is net zoals Jack Sparrow de rode draad doorheen alle films. Hier zijn alvast enkele zaken die je misschien nog niet wist over het iconische schip.

De Sunset

Vooraleer er gefilmd werd, creëerden de filmmakers eerst een set die eruit moest zien als de Black Pearl. Uiteindelijk werd beslist om een bestaand schip, de Sunset, om te vormen tot de Black Pearl. Nadat ze naar plaatsen als Hawaii en Alabama was gevaren, leek de Sunset het ideale schip voor de Black Pearl. Het feit dat Disney een echt schip gebruikte voor de Black Pearl, toont de mate van toewijding aan bij het maken van de films. De Sunset werd echter niet voor elke film gebruikt. Omdat 'The Dead Man's Chest' en 'At World's End' back-to-back werden opgenomen, kon Disney de Sunset gebruiken voor de 3e film, maar voor het 4e en 5e deel werd er vooral gebruik gemaakt van technologische hulpmiddelen.

32 kanonnen

In de films was de Black Pearl oorspronkelijk de Wicked Wench. Het was geen piratenschip, maar een slavenschip. Omdat er niet veel gevechten aan te pas kwamen, had het schip niet veel wapens nodig. De Wicked Wench had minder dan 20 kanonnen, maar de Black Pearl heeft er 32. Jack Sparrow voegde deze kanonnen immers toe nadat hij het schip had overgenomen van Cutler Beckett. Hij bracht jaren door met het transformeren van de Wicked Wench in de Black Pearl. Hij voegde er zeilen, kanonnen en bemanning (inclusief Hector Barbossa) aan toe. Het laat zien hoeveel Jack om zijn schip gaf en de tijd nam om het te verbouwen.

De snelste

Het lijkt op het eerste gezicht niet zo, maar de Black Pearl is een combinatie van twee schepen: een galjoen en een indiaman (schip van Indië). De indiaman werd ingezet door de Engelse Oost-Indische Compagnie, wat het geval was bij de Black Pearl onder leiding van Beckett. De Black Pearl werd door velen beschouwd als het snelste schip ooit. Hij was zo snel dat hij zelfs de Flying Dutchman kon inhalen. De reden werd niet uitgelegd in de films, maar het lijdt geen twijfel dat dit schip het meest gevreesde was in het Caribisch gebied.

Het schip behoorde toe aan Barbossa

De Black Pearl wordt algemeen aanzien als het schip van Jack Sparrow, maar meerdere keren in de filmsaga behoorde het toe aan Barbossa. De eerste keer verraadde Barbossa Jack en ging met het schip op zoek naar schatten. De tweede keer leidden Barbossa en Jack samen de Black Pearl. De derde keer was toen Barbossa het opnieuw stal om Blackbeard te bekampen. En de laatste keer pakte Jack het schip dat in een fles stak. Barbossa bevrijdde de Black Pearl uit de fles en stal het wéér van Jack. Kortom, de Black Pearl was echt een prachtig schip en de piraten vochten constant om de leiding ervan.

Ontdek de filmsaga van ‘Pirates of the Caribbean’ op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top