In deze volgorde kan je de 'Transformers'-films chronologisch bekijken

Kids | Nu de nieuwe 'Transformers'-film 'Rise of the Beasts' in de bioscopen te zien is, is het goed om nog eens opnieuw te kijken naar de vorige zes films van de franchise. Pickx zette de films op volgorde van gebeurtenissen die plaatsvinden, in plaats van op volgorde van releasedatum.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bumblebee (2018)

Deze film begint in 1987. Hailee Steinfeld ontdekt een oude Volkswagen Kever die een Transformer blijkt te zijn. We hebben 'Bumblebee' op de eerste plaats gezet omdat de film de aankomst van de Transformers op aarde uitlegt, en specifiek het oorsprongsverhaal van Bumblebee. Het is de enige film in de 'Transformers'-serie die niet is geregisseerd door Michael Bay, hoewel hij de producent was.


Transformers (2007)

Transformers is de eerste film uit de franchise, maar speelt zich af op het einde van de jaren 2000. We maken kennis met Sam Witwicky (Shia Lebouf), een tiener die op zoek is naar zijn eerste auto. Hij koopt een oude Camaro die een Transformer met de naam Bumblebee blijkt te zijn. Deze Transformer helpt Sam om Mikaela Banes (Megan Fox) te krijgen, het meisje dat hij altijd al het hof wilde maken. De eerste Transformers-film werd geregisseerd door Michael Bay, die ook de volgende vier zou regisseren. Nog een interessant weetje: Peter Cullen, die Optimus Prime speelde in de animatieserie 'Transformers', hernam de rol van Optimus Prime voor de live-actiefilms.


Transformers 2: Revenge of the Fallen (2009)

Shia Lebouf en Megan Fox hernamen hun hoofdrollen voor deze door Michael Bay geregisseerde 'Transformers'-sequel. De film speelt zich twee jaar na 'Transformers' af. Sam heeft visioenen sinds hij in de laatste film een splinter van de vernietigende AllSpark vasthield. Ondertussen denkt de originele Decepticon - de Gevallene - dat Sam de weg kan effenen voor het ontdekken van een geheel nieuwe krachtbron.


Transformers 3: Dark of the Moon (2011)

'Dark of the Moon' speelt zich vier jaar na de overwinning van de Autobots op de Gevallene af. Sam Witwicky werkt niet langer met de Autobots en worstelt om een baan te vinden, terwijl Optimus en de rest van de bende samenwerken met de Amerikaanse regering om een einde te maken aan de aanvallen van de Decepticons. Maar wanneer de Autobots vernemen dat een Cybertron-schip begin jaren zestig een noodlanding op de maan heeft gemaakt, is het aan Sam om hen de waarheid te vertellen (voordat de Decepticons een verwoestende aanval op aarde lanceren).


Transformers: Age of Extinction (2014)

'Age of Extinction' begint met de Transformers die leven als bandieten, na de gebeurtenissen in 'Transformers 3'. Optimus Prime is zwaar beschadigd en woont in Mexico-Stad, waar hij wordt ontdekt door Cade Yeager (Mark Wahlberg) en zijn dochter Tessa (Nicola Peltz). Wanneer Cade en zijn dochter bijna worden vermoord omdat ze Optimus hebben geholpen, hebben ze geen andere keuze dan de Autobots te helpen een mysterie te ontrafelen dat teruggaat tot het uitsterven van de dinosaurussen.


Transformers: The Last Knight (2017)

In de eerdere films kon je zien dat de Transformers bij zowat elke denkbare grote gebeurtenis in de wereldgeschiedenis betrokken waren, van de bouw van de piramides tot de maanlanding en het uitsterven van de dinosaurussen. Je vraagt je dan ongetwijfeld af waar de volgende film naartoe gaat. Welnu, de Transformers bezoeken in deze film Stonehenge en het hof van koning Arthur! De Amerikaanse regering is op jacht naar de Autobots en gaat zelfs zo ver dat ze een speciale taskforce heeft opgericht om ze op te sporen. Cade Yeager ontdekt al snel dat een groep Transformers Merlijn in het verre verleden een staf heeft gegeven om koning Arthur te helpen. Deze staf kan via Stonehenge energie van de aarde afvoeren. Cade zal met de overgebleven Autobots moeten samenwerken om dit kleinood te vinden voordat de overheid of Megatron dat doen.Bekijk de eerste aflevering van de 'Transformers'-saga via de Proximus VOD-catalogus.


Bekijk 'Transformers: Rise of the Beasts' vanaf vandaag in de bioscoop.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top