Herbeleef de avonturen van Asterix en Obelix in de Pickx VOD!

Kids | Sinds enkele weken kan je in de bioscoop kijken naar 'Asterix & Obelix in het Middenrijk', inmiddels de vijfde liveaction avonturenfilm in de reeks. Wie niet genoeg kan krijgen van onze favoriete twee striphelden, kan nu ook terecht in de Pickx VOD!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De avonturen van Asterix en Obelix gaan al een lange tijd mee. Sinds de stripfiguren in 1959 het levenslicht zagen, zijn er verschillende (teken)films over het duo geproduceerd. We denken bijvoorbeeld aan de animatiefilms die onder leiding van de Antwerpse regisseur Ray Goossens zijn gemaakt, maar ook aan de recentere liveactionfilms die sinds 1999 op het witte doek zijn verschenen. Filmkenners merken ongetwijfeld op dat er een aantal opmerkelijke veranderingen zijn doorgevoerd in vergelijking met de eerdere liveactionfilms over Asterix en Obelix. Pickx licht een paar van de opvallendste uit.

Geen Gérard

In de eerste vier films speelde de Franse acteur Gérard Depardieu de hoofdrol van Obelix, maar in deze nieuwste episode is er van de Fransman geen spoor meer te zien. De ietsjes jovialere Gilles Lellouche kruipt vanaf nu in de huid van de Galliër. Over de reden waarom Depardieu niet meer te zien is, hebben we het raden, maar het is vermoedelijk te danken aan verschillende incidenten van dronkenschap, beschuldigingen van verkrachting en zijn liefde voor het Russische regime

Niet in China

Het idee voor 'Asterix & Obelix in het Middenrijk' ontstond al in november 2017, maar het zou tot begin 2020 duren vooraleer producenten Alain Attal en Yohan Baiada de eerste stappen zetten om de film op het witte doek te brengen. Helaas strooide de coronapandemie roet in het eten, waardoor de producenten zich gedwongen zagen om eerst de productie te staken en vervolgens de plannen om in China te filmen moesten schrappen. Volgens filmblog Allociné vonden de opnames hoofdzakelijk in Frankrijk plaats. Zo werden veel bergscènes opgenomen in het natuurpark van Auvergne, vlakbij Puy de Dôme in het Centraal Massief.

Afgeleide strip

De eerste vier liveactionfilms van Asterix en Obelix, evenals de tekenfilms, waren geheel of gedeeltelijk gebaseerd op de originele stripverhalen van Albert Uderzo en René Goscinny. Bij 'Asterix & Obelix in het Middenrijk' is het de film die wordt gebruikt als bronmateriaal. In februari 2023 publiceerde de uitgeverij van Asterix en Obelix een gelijknamige strip van scenarist Olivier Gay en tekenaar Fabrice Tarrin. Opvallend genoeg kende de strip meer succes dan de film, de uitgave is momenteel enkel tweedehands te vinden als je goed zoekt.

Kan je geen genoeg krijgen van de avonturen van Asterix en Obelix? Bekijk 'Asterix & Obelix in het Middenrijk' nu in de Pickx VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top