Marvels ‘Moon girl and Devil Dinosaur’ komt naar Disney+

Kids | ‘Moon Girl and Devil Dinosaur’ is de allereerste Marvel-serie die geproduceerd is voor de zender Disney Channel, en komt nu ook naar Disney+. De animatiereeks is gebaseerd op de gelijknamige comics, maar maakte gebruik van enkele creatieve vrijheden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met deze nieuwe animatieserie mikken Disney en Marvel op het jongste publiek. We volgen de avonturen van Lunella Lafayette, oftewel Moon Girl, een 13-jarig supergenie, en haar t-rex, een tientonner met een voorliefde voor hotdogs. Moon Girl wordt wel eens het intelligentste personage van het hele Marvel-universum genoemd. Nadat ze per ongelijk een dinosaurus naar het heden haalt, schept ze een zeer sterke band met het prehistorische beest. Samen met haar nieuwe compagnon en met de steun van haar gezin en haar beste vriendin Casey wordt Lunella de beschermengel van haar stad.

De bedenker en producent van deze reeks is niemand minder dan ‘The Matrix’-acteur Laurence Fishburne, die aangaf blij te zijn een beetje “Black Girl Magic” in de reeks te kunnen injecteren. “We hopen dat ‘Moon Girl and Devil Dinosaur’ de jongste generatie kan inspireren”, vulde hij nog aan. Een tweede seizoen van de serie is al onderweg.

Enkele verschillen

De animatiereeks is gebaseerd op een comic, maar wijkt op enkele belangrijke vlakken af van het bronmateriaal. De superintelligente Lunella is in de stripverhalen nog maar 9 jaar oud terwijl ze in de reeks 13 is. En in tegenstelling tot het comicpersonage heeft ze in de reeks een heel sterk karakter. In de strip krijgt ze te kampen met wat geplaag en gepest – haar intelligentie levert haar de reputatie van een kleine allesweter op – maar dat toont de reeks niet. Voor de jongere kijkers leek dat de producenten (terecht) niet gepast.

Ontdek ‘Moon Girl and Devil Dinosaur’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top