Kan 'Puss in Boots 2' de animatiefilm van het jaar worden?

Kids | Nu de uitreikingsceremonie van de 95e Academy Awards nadert, is 'Puss in Boots 2' genomineerd in de categorie van beste animatiefilm. Het is maar de vraag of deze animatiefilm van de makers van 'Shrek' erin zal slagen om naar huis te gaan met een Oscar. Pickx onthult de redenen waarom deze film zich onderscheidt van zijn concurrenten, waaronder Guillermo Del Toro's 'Pinokkio'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elk personage is belangrijk

In deze animatiefilm worden de secundaire personages niet eendimensioneel voorgesteld maar verrijken ze het verhaal met hun eigen achtergrond. Net zoals in de 'Shrek'-films hebben de makers een aantal populaire sprookjes herwerkt om ernaar te verwijzen in de film. Zo heb je bijvoorbeeld het sprookje van 'Goudlokje en de drie beren'. De personages in deze vertelling vormen in de speelfilm een ??maffiafamilie die tot alles bereid is om de Ster der Wensen te behouden. Het jonge meisje hoopt haar echte ouders te vinden, maar om haar metgezellen geen pijn te doen, geeft ze er de voorkeur aan niets te onthullen. Aan het einde van het verhaal realiseert ze zich dat Papa Bear, Mama Bear en Baby Bear haar echte familieleden zijn.

Zelfs het personage Jack en zijn vreselijke gebrek aan mededogen draagt zijn steentje bij aan het verhaal. Van het begin tot het einde van de film gedraagt hij zich wreed en toont hij geen interesse in anderen. Jack vertegenwoordigt de ongemakkelijke waarheid dat niet iedereen een moreel kompas heeft. Gelukkig hebben de scenaristen enkele personages tegenover hem gezet die op gebied van emoties niet verder van hem kunnen staan.

Stemacteurs

Ruim elf jaar na het eerste deel kruipt de charismatische Antonio Banderas opnieuw in de huid van de pluizige hoofdrolspeler. Salma Hayek leent haar stem opnieuw aan Kitty Paws en doet haar best om het personage een zwoele en katachtige uitstraling te geven. Florence Pugh vertolkt de rol van Goudlokje en Wagner Moura speelt de de grote boze wolf. En tot slot leent Harvey Guillén zijn stem aan Perro de zwerfhond.

In de Engelstalige versie kan je merken dat de acteurs hun best hebben gedaan om hun personages zo levendig mogelijk te vertolken. Zo kan je op bepaalde momenten horen hoe Antonio Banderas een angstige Gelaarsde Kat neerzet, terwijl acteur Wagner Moura overtuigend is als de dreigende maar kalme Wolf.

Angst als thema

Het hoofdthema van deze film is de angst om te sterven. Wanneer de Gelaarsde Kat hoort dat hij al acht van zijn spreekwoordelijke negen levens heeft opgebruikt, wordt hij angstig en wil hij geen risico's meer nemen. Het risico om dood te gaan is overal, om elke hoek. De dappere kat die we aan het begin van de 'Shrek'-films leerden kennen, lijkt voltooid verleden tijd in deze film - hij wordt volledig verteerd door angst. Wanneer er gevaar opduikt, is hij niet langer de dappere kat die hij was, maar beeft hij en begint in paniek te raken. Pas wanneer hij hoort van het bestaan van de legendarische Ster der Wensen, die zijn negen levens kan herstellen, krijgt hij hoop. De film verkent de angst voor sterfelijkheid op een unieke manier.

De personificatie van de dood

Hoewel alle personages in de film een ??blijvend indruk op je zullen achterlaten, hebben de makers van deze animatiefilm hun best gedaan om Wolf extra angstaanjagend te maken. Alleen al zijn lichaamsbouw, zijn grootte en zijn doordringende rode ogen boezemen je snel angst in. Voeg daarbij de kalme maar dreigende stem van acteur Wagner Moura en je hebt een zeer griezelig personage.

In de film heeft de Gelaarsde Kat een heilige angst voor Wolf omdat hij de belichaming van de dood is. Wolf achtervolgt hem vanwege zijn verwaande neigingen en egoïstisch gedrag. De wolf confronteert de Gelaarsde Kat met de realiteit dat iedereen op een dag zal overlijden en dat hij zijn lot moet accepteren. Uiteindelijk raakt de wolf overtuigd door de motivatie van de gelaarsde kat en zijn zoektocht, en staakt hij de achtervolging. Ondanks zijn medeleven, blijft de wolf een van de meest angstaanjagende schurken in de meest recente animatiefilms.

Je kan 'Puss in Boots 2: The Last Quest' nu vinden in de Proximus VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top