Flitsende animatiereeks ‘Jade Armor’ komt naar Cartoon Network

Kids | De gloednieuwe animatieserie ‘Jade Armor’, over een tienermeisje met heel veel pit, is vanaf 13 februari elke dag te zien op Cartoon Network.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jade Armor’ volgt tienermeisje Lan Jun, een fanaat van vechtsporten die ontdekt dat in haar familie heel wat oude geheime schuilen. Ze onderneemt een avontuur om die geheimen bloot te leggen en te achterhalen wie ze echt is. Daarvoor moet ze gebruik maken van al haar moed en haar vechtkunsten, maar ze krijgt ook hulp van haar vrienden Pearl en Kai.

Deze serie, die qua animatiestijl een mengeling van 2D en 3D-CGI toont, is gemaakt door de onafhankelijke Franse studio TeamTO. Zij maakten eerder al kinderreeksen als ‘Angelo Rules’, ‘Mighty Mike’, ‘City of Ghosts’ en ‘PJ Masks’. “Het is een verhaal over opgroeien en je eigen leven opbouwen met de geschiedenis van je familie in je achterhoofd”, zegt regisseur Chloe Miller in een interview met Animation Magazine.

De scenaristen lieten zich inspireren door superheldencomics, klassieke kungfufilms en het werk van Jackie Chan. “In de alledaagse scènes haalden we de mosterd bij de fysieke humor van Jackie Chan en in de vechtscènes bij klassiekers als ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon’ of ‘The Grandmaster’, aldus Miller. “Dat coregisseur Denis Do zelf een kungfukampioen was, hielp ook enorm.”

Bekijk ‘Jade Armor’ vanaf 13 februari elke weekdag om 16u50 op Cartoon Network of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top