Insider: “rain wil stap opzij zetten bij FaZe”

Nieuws | Volgens de esportsinsider OverDrive, een betrouwbare bron in de CS:GO-wereld, zou rain het roster van FaZe Clan tijdelijk willen verlaten. De organisatie kijkt naar een nog onbekende Russische speler om de Deen te vervangen, maar daarover staat nog niets vast.

Door Proximus

Deel dit nieuws

FaZe en rain zijn twee delen van de CS:GO-wereld die niet van elkaar te scheiden zijn. De Deense rifler speelt al sinds 2016 voor de organisatie, het jaar wanneer FaZe het roster van G2 Esports overkocht. Sindsdien heeft rain talloze prijzen gewonnen, waaronder de PGL Major in Antwerpen eerder dit jaar.

Maar volgens de recentste geruchten zou er wel eens een einde kunnen komen aan de samenwerking. Althans, dat beweert de insider OverDrive. Hij is een bekend figuur in de esportswereld en is vooral een authoriteit op het gebied van nieuws uit de CIS-regio.

OverDrive onthulde woensdag dat rain zijn zinnen gezet heeft op een lange vakantie in 2023. De vriendin van de 28-jarige speler is namelijk zwanger, en dat valt moeilijk te combineren met het drukke reisschema van een groot team als FaZe.

De naam van een potentiële vervanger is nog niet bekend. Maar volgens OverDrive kijkt FaZe in de richting van een Russische speler. Die zou als stand-in deel uitmaken van het roster, en zou voorlopig geen vaste plaats in het team innemen. De insider benadrukt wel dat FaZe op dit moment nog niets beslist heeft.

Het zou voor rain geen slecht moment zijn om een pauze in te lassen. Hij heeft zowat alle prijzen gewonnen dat de CS:GO-scene te bieden heeft. Enkel de Intel Grand Slam ontbreekt nog, en die zou FaZe tijdens IEM Katowice in februari al in de wacht kunnen slepen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top