New York Subliners winnen eerste Major van Call of Duty League

Nieuws | De eerste Major van de Call of Duty League werd gespeeld op de nieuwe game van Activision; Modern Warfare 2. Deze Major, die het competitieve seizoen 2022-2023 inluidde, was een kans voor de fans om de beste spelers van de scene in actie te zien.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Call of Duty fans werden vlak voor de feestdagen getrakteerd op de start van het nieuwe seizoen van de Call of Duty League, met de eerste Major ooit gehouden in Raleigh, USA.

Dit was een kans om enkele van de beste spelers van het spel aan het werk te zien. Naast de twaalf organisaties in de franchised league deden er vier teams uit de kwalificaties mee. Inclusief de Belgische vertegenwoordiger Bjarne “Denza” Sleebus van Elevate.

In de competitie werden de teams verdeeld in vier groepen met wedstrijden in Bo5. Denza zat in een zware groep met onder andere Los Angeles Thieves. Na een uitstekende eerste overwinning tegen Boston Breach, 3-2, kreeg Elevate de kans om zich rechtstreeks te plaatsen voor de play-offs met een zege tegen de Thieves.

Helaas voor Denza en zijn team was die stap te hoog. Na een zware nederlaag tegen de Thieves verloor Elevate ook de beslissende wedstrijd tegen Las Vegas Legion met 2-3. Ondanks een geweldige run moesten ze afscheid nemen van hun play-off droom.

Seattle Surge en Atlanta FaZe stonden tegenover elkaar in de finale van de upper bracket. De spelers van Surge mochten met een 3-2 overwinning naar de grote finale.

Onderaan waren het de New York Subliners dat de beste prestatie leverden door Las Vegas Legion (3-1), Toronto Ultra (3-2) en tenslotte Atlanta FaZe (3-1) te verslaan en zo een plaats in de grote finale te bemachtigen.

Die grote finale had heel wat verrassingen in petto. De Subliners gaven hun tegenstanders niet de minste kans op de eindzege. Na een meesterlijke finale wonnen de Amerikaan KiSMET en zijn teamgenoten de Major met 4-1

De New York Subliners werden beloond met een welverdiende eindoverwinning na een adembenemende competitie met een waanzinnig parcours. De spelers krijgen amper tijd om van hun emoties te bekomen, want de tweede Major vindt begin februari plaats

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top