Dit mag je in januari verwachten van de tv-optie Pickx Mix

Kids | Abonnees met de tv-optie Pickx Mix krijgen de komende maand onder andere een resem moordmysteries, een schattenjacht en een donker politiedrama voorgeschoteld. Dit zijn onze kijktips voor de maand januari in de tv-optie Pickx Mix.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Miss Fisher’s Murder Mysteries

Phryne Fisher is het hoofdpersonage uit de detectiveromans van Kerry Greenwood. Daarin paradeert de jonge vrouw door het Melbourne van de jaren 20, door jazzclubs en achtersteegjes, steeds gewapend met haar pistool met parelmoeren handvat en vlijmscherpe humor. Ze lijkt met volle teugen van haar dolle leventje en eindeloze aanbidders te genieten, maar achter die façade schuilen diepe wateren. Ze is namelijk een amateurdetective met een duister verleden en komt op voor zij die zichzelf niet kunnen verdedigen.

In de televisieadaptatie ‘Miss Fisher’s Murder Mysteries’ speelt de Australische Essie Davis de hoofdrol. Zij was ook te zien in ‘The Babadook’ en ‘Game of Thrones’. In Australië is de serie al sinds 2012 een grote hit. Er zijn intussen al drie seizoenen, een langspeelfilm en een spin-off verschenen.

Ontdek 'Miss Fisher’s Murder Mysteries' vanaf 16 januari elke zondag om 19u45 op BBC First, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. 

The Curse of Oak Island

Over Oak Island, in de Canadese provincie Nova Scotia, doen de wildste theorieën de ronde. Al sinds de achttiende eeuw zakken schattenjagers af naar het eiland om te zoeken naar de schat van de piraat Captain Kidd, relikwieën, manuscripten of de juwelen van Marie Antoinette. Twee van die schattenjagers zijn de broers Rick en Marty Lagina, wiens zoektocht al tien seizoenen lang gevolgd wordt door de cameraploegen van History TV.

In het tiende seizoen gaan de broers verder op hun ontdekking van de zogenaamde Money Pit, waar ze sporen van zilver en goud vonden. Via een booroperatie leggen ze door de mens gemaakte tunnels en kamers bloot en voor de eerste keer dalen ze in een oude schacht af die mogelijks de sleutel is naar de geheimen. Geleid door de schrijfsels van wijlen auteur Zena Halpern onderzoeken ze de theorie dat Tempeliers meer dan zeven eeuwen geleden een enorme schat op het eiland achterlieten.

Ontdek 'The Curse of Oak Island' vanaf 17 januari elke dinsdag om 20u30 op History, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix.

Happy Valley

Het Britse misdaaddrama ‘Happy Valley’ deinst er niet voor terug om harde, realistische, gewelddadige en expliciete situaties te schetsen, maar doet dat allemaal ten dienste van een meeslepend en uitstekend verteld verhaal.

Sarah Lancashire speelt de rol van Catherine Cawood, een agente in West Yorkshire, die haar kleinzoon Ryan (Rhys Connah) opvoedt. Hij is het resultaat van een verkrachting die zijn moeder uiteindelijk tot zelfdoding dreef. Echt vrolijk gaat het er dus niet aan toe in ‘Happy Valley’. In het nieuwe derde seizoen wordt Catherine opnieuw geconfronteerd met Tommy Lee Royce (James Norton), de verkrachter van haar dochter, nadat ze een slachtoffer van een bendemoord vindt.

Ontdek 'Happy Valley' vanaf 10 januari elke dinsdag om 21u op BBC First, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit.

Moley

Op 16 januari starten tijdens het Cartoonito-blok op Boomerang gloednieuwe afleveringen van ‘Moley’. ‘Moley’ is een kleurrijke en hartverwarmende serie over een goedbedoelende mol en zijn vriendjes die onder het kasteel van het Britse koningshuis wonen. Met de hulp van een magisch boek leert hij meer over zijn gemeenschap en de wereld van de mensen. Elke aflevering loopt over van de vriendschap, positiviteit en gemeenschapsgevoel. Tijdens zijn avonturen krijgt Moley te maken met verschillende thema’s zoals het belang van vriendschap en van recycleren.

Ontdek 'Moley' vanaf 16 januari om 13u30 op Boomerang, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top