Blizzard onthult programma van Overwatch World Cup 2023

Nieuws | De fans van Overwatch 2 worden volgend jaar op hun wenken bediend. Blizzard heeft namelijk de Overwatch World Cup 2023 aangekondigd. De kans voor de beste spelers ter wereld om hun land te vertegenwoordigen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Blizzard heeft zopas de Overwatch World Cup 2023 aangekondigd. De beste landen ter wereld zullen het hele jaar door strijden voor een ticket voor de grote finale in het najaar.

Na deze aankondiging werden de details van de competitie vrijgegeven. In januari zal Blizzard de 36 landen uit verschillende regio’s onthullen die in 2023 mogen deelnemen. De eerste regionale kwalificatierondes beginnen in februari.

© Blizzard

De eerste kwalificatiefasen worden gehouden via de World Cup Trials. Dat is een open ronde waar alle spelers strijden om een plaats in een lokaal team te veroveren. De winnaars kunnen zich zelfs rechtstreeks kwalificeren voor de regionale tryouts van het land of de regio die ze vertegenwoordigen.

In maart kunnen alle spelers met een Diamond rank of hoger proberen zich te kwalificeren via de normale weg. Daarna mogen de verschillende regio’s en landen hun rosters afwerken. Vanaf juni zullen ze deelnemen aan de kwalificatieronde van deze nieuwe Overwatch World Cup.

Van de 36 deelnemende teams zullen er slechts 16 doorstoten naar het Main Event in het najaar Daar zullen de beste spelers van de competitie het tegen elkaar opnemen. De beste acht teams gaan door naar de play-offs en slechts één wordt tot winnaar gekroond.

Na een lange periode van afwezigheid, en een focus op de Overwatch League, pakt Blizzard uit met de terugkeer van een populaire competitie. De Verenigde Staten kwamen tijdens de laatste editie als winnaars uit de bus, voor China en Zuid-Korea. De editie van 2023 zal ongetwijfeld vol verrassingen zitten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top