NIP wil es3tag inruilen voor headtr1ck

Nieuws | NIP zou volgens de recentse geruchten op zoek zijn naar een vervanger voor es3tag. Dat maakte een bron van Dexerto onlangs bekend. De Zweedse organisatie zou mikken op headtr1ck, een jonge Oekrainer die momenteel voor het academy team van NAVI speelt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Ninjas in Pyjamas zijn bezig aan hun zoveelste transfer. De Zweedse organisatie is al jaren bezig om een competitief roster op te bouwen, zonder resultaat. Door de afwezigheid van dev1ce had NIP ook al lang geen vaste AWPer meer, wat hun resultaten in grote toernooien geen goed heeft gedaan.

Maar met de komst van de jonge AWPer headtr1ck lijken de Zweden eindelijk aan een nieuw hoofdstuk te willen beginnen. De Oekraïense rookie is voornamelijk bekend van zijn tijd bij NAVI Junior, het academy team van de bekende organisatie. Hij word soms wel eens vergeleken met m0NESY, die met G2 Esports pas de BLAST Premier World Final won.

Volgens de bron van Dexerto zou de beslissing van NIP vaststaan. De Ninja’s moeten enkel nog een akkoord zien te bereiken met NAVI. Na b1t en m0NESY zou headtr1ck al de derde speler van NAVI Junior zijn die de stap naar het hoogste niveau zet.

De komst van een nieuwe speler betekent natuurlijk ook het vertrek van een andere. Het slachtoffer van dienst is es3tag. De Deense support kon nooit echt overtuigen met zijn resultaten en mag na iets meer dan een jaar bij de Zweedse organisatie op zoek naar een nieuwe werkgever.

NIP heeft nog wel even tijd om de onderhandelingen met NAVI tot een goed einde te brengen. Het nieuwe seizoen van CS:GO begint pas in februari, met de nieuwste editie van IEM Katowice.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top