Duitser Raphael Peltzer wint WK 2022 van Hearthstone

Nieuws | Het WK Hearthstone vond afgelopen weekend plaats. De Duitser Bunnyhoppor, winnaar van het Masters Fall Championship, bleek opnieuw de sterkste!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen november won de Duitser Raphael ‘BunnyHoppor‘ Peltzer het iconische Masters Fall Championship.

Deze keer herhaalde de Team Liquid-speler die prestatie door de 2022 Hearthstone World Championship te winnen! Hij mocht vertrekken met de hoofdprijs van $100.000. Verrassing, zijn collega uit hetzelfde team, de Engelsman Jack ‘DeadDraw‘ Bancroft, werd tweede.

“Weet je, we zijn teamgenoten en onze contracten lopen allebei binnenkort af,” zei hij achteraf. “Dus het is gewoon logisch dat we respectievelijk eerste en tweede worden.”

Het format van de competitie was het gebruikelijke Conquest-format. Alleen de nieuwste kaarten mochten worden gebruikt.

In dat format begint de competitie met een groepsfase: er worden 4 groepen gevormd waarvan alleen de beste twee doorgaan naar de play-offs. Elke groep ziet zijn spelers strijden in twee wedstrijden in Bo5-format.

Liquipedia ©

De 16 deelnemers van wereldklasse werden opgedeeld in vier groepen. Bunnyhoppor maakte deel uit van groep D, samen met de Rus Levik, de Chinees Xiaobai en de Braziliaan Pascoa.

Hij won zijn openingspartij tegen Pascoa (3-1), leed een zware nederlaag tegen Levik (0-3) en won uiteindelijk van Xiobai (3-1). Zo eindigde hij als tweede in de groep, voldoende voor een plaats in de play-offs.

Liquipedia ©

BunnyHoppor versloeg vervolgens de Chinezen Xmg en YuYi. Zo kwam hij terecht in de finale tegen zijn ploegmaat DeadDraw.

Het duo hield het vier wedstrijden lang uit. Uiteindelijk won Bunnyhoppor de gouden medaille met een Mirror Priest deck.

Dit WK betekende het einde van het Hearthstone-seizoen voor 2022. Maar december was niet alleen goed voor een mooi WK. Deze maand werd ook de nieuwste uitbreiding van de game uitgebracht: March of the Lich King.

Deze nieuwe uitbreiding, die begin december verscheen, introduceert een nieuwe held en een nieuwe visie op de metagame. Tot volgend jaar, voor een nieuw competitief Hearthstone-seizoen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top