De winnaars van de SSBU European Online Challenge zijn bekend

Nieuws | Nintendo Europe organiseerde op 9 december een Europese Super Smash Bros Ultimate-competitie. De resultaten zijn zojuist gepubliceerd en het is de Fransman Yassine "Sirove" die de eerste plaats heeft ingenomen. De rest van het klassement bestaat voornamelijk uit Duitsers en Britten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het duurde niet lang voordat Nintendo Europe probeerde de Smash World Tour affaire, die de SSBU competitieve scene serieuze schade heeft toegebracht, te doen vergeten.

Kort na de aankondiging van de annulering van SWT door de organisatoren, heeft uitgever Nintendo namelijk een nieuwe competitie voor het Europese publiek in het leven geroepen.

De ‘Super Smash Bros Ultimate European Online Challenge: Winter Rumble‘ vond plaats op 9 december. De resultaten werden pas laat in de avond op 20 december gepubliceerd.

De eerste plaats in de competitie ging naar de Fransman Yassine ‘Sirove‘ O. met een totaal van 28051,92 punten. Sirove staat bekend als een Donkey Kong main.

De ranglijst wordt gedomineerd door spelers van Duitse, Spaanse en Franse afkomst. Slechts twee Belgen haalden de top 100 van het Europese klassement, namelijk REVZ en DnK | Olex, respectievelijk 76e en 90e in de rangschikking.

De toernooiscore is een beoordeling van het niveau van de speler, gebaseerd op de resultaten van de wedstrijden en de resultaten van alle deelnemers.

De deelnemers konden deelnemen aan zoveel wedstrijden als ze wilden tijdens het meer dan twee uur durende evenement.

De bekende Donkey Kong (© Nintendo)

De 10 beste deelnemers konden het bescheiden bedrag van 25 euro verzilveren in de vorm van virtuele punten, te besteden in de e-shop van Nintendo. De volgende 90 werden beloond met een virtuele waardebon van 10 euro.

De toekomst van de SSBU-competitie blijft een vraagteken met al deze recente gebeurtenissen. Het wordt interessant om te zien of de community het vermogen heeft om het verloop van toekomstige wedstrijden te beïnvloeden, vooral in het geval van de Smash World Tour!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top