Overwatch: Ex Oblivione wint finale van Run It Back Europe

Nieuws | Nu 2022 ten einde loopt, worden de laatste Overwatch-competities langzaam afgerond. Aan de Overwatch Contenders 2022 Run It Back: Europe namen de beste Europese teams deel. We konden de vooruitgang volgen van ons Belgische lid van Twitsed Minds: Manuel “Ken” Demir. In de eerste groep konden de teams niets uitrichten tegen de suprematie van Ox Oblivione, geleid […]

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nu 2022 ten einde loopt, worden de laatste Overwatch-competities langzaam afgerond. Aan de Overwatch Contenders 2022 Run It Back: Europe namen de beste Europese teams deel. We konden de vooruitgang volgen van ons Belgische lid van Twitsed Minds: Manuel “Ken” Demir.

In de eerste groep konden de teams niets uitrichten tegen de suprematie van Ox Oblivione, geleid door de Nederlander Timber “kraandop” Rensen. Het team verloor geen enkele wedstrijd en sloot de groepsfase af met 10-0.

© @owpathtopro

Na hun derde plaats in de groepsfase slaagden Ken en zijn Saoedische team er niet in om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de play-offs. Na een nederlaag tegen Team Peps zakte het team naar de lower bracket.

Aan de andere kant van de upper bracket maakt Ex Oblivione korte metten met hun tegenstanders: 3-0 tegen Shu’s Money Crew EU in de kwartfinale en 3-1 tegen Young and Beautiful. Zo stegen ze naar de finale van de upper bracket, een duel tegen Team Peps. In die topper behaalden de spelers van Ex Oblivione een simpele 3-0 zege.

© @owpathtopro

Twisted Minds stond ondertussen met de rug tegen de muur. Ze wonnen eerst van O1 Esports, 3-1. Maar Ken en zijn teamgenoten konden het verschil niet maken in de beslissende momenten tegen Young and Beautiful, ze verloren met 3-2. Daar stopte de reis van onze landgenoot, ondanks een goede start van de competitie.

© @owpathtopro

Young and Beautiful was solide in deze lower bracket. Het team nam het op tegen Team Peps om te bepalen welk team zich bij Ex Oblivione mocht voegen in de grote finale. De close match pakte in het voordeel van Team Peps uit: 3-2.

In deze finale was er amper sprake van een competitieve wedstrijd, omdat Ex Oblivione de competitie zo gedomineerd had. De favorieten behielden de controle over de wedstrijd en won zonder problemen met 4-0.

Zo werd het beste team van de competitie bekroond met de eindzege. De winnaars delen de som van 35.000 dollar. Alle ogen zijn nu gericht op 2023, dat een spannend jaar belooft te worden voor zowel de favoriet als de underdogs

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top