G2 klopt Team Liquid in BLAST World Final en wint eerste prijs sinds 2019

Nieuws | Na jarenlang afzien kregen fans van G2 Esports eindelijk nog eens de kans om iets te vieren. Het CS:GO-roster van de bekende organisatie heeft namelijk haar eerste prijs gepakt sinds de Champions Cup in 2019. G2 won de grote finale van Team Liquid met 2-0 en mocht de hoofdprijs van 500 000 dollar mee naar huis nemen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De organisatie van G2 Esports moet afgelopen weekend een zucht van opluchting geslaakt hebben. Voor het eerst sinds de Champions Cup in 2019 heeft het CS:GO-roster van G2 nog eens een trofee beet. Dat gebeurde afgelopen weekend, tijdens de grote finale van de BLAST Premier World Final in Abu Dhabi.

Je leest het goed: het was al drie jaar geleden sinds de vorige trofee van de populaire esportsorganisatie. Voor een eindzege op een groot toernooi moeten we nog verder in de tijd teruggaan. De laatste Tier 1-overwinning van G2 dateert al van Dreamhack Masters Malmö in september 2017.

G2 Esports begon dan ook als underdog aan het toernooi. Het verraste een eerste keer in de groepsfase door de kersverse Majorkampioen Outsiders uit te schakelen. Daarna won het in de kwartfinales van de sterren van Vitality. In de halve finales werd FaZe Clan met 2-0 naar huis gestuurd.

Enkel een Bo3 tegen Team Liquid scheidde de organisatie opgericht door ocelote van een historische titel. De Amerikanen maakten indruk tijdens het toernooi, maar leken in de finale te bezwijken onder de druk. Inferno eindigde op een dominante 16-7. Mirage leek iets competitiever, maar G2 kon de finale uiteindelijk met 16-12 afsluiten.

De spelers verdienen zo de hoofdprijs van 500 000 dollar. Het was niet alleen een mooi toernooi voor G2, maar ook voor HooXi. De nieuwe IGL kreeg de voorbije maanden heel wat kritiek, maar pakte in Abu Dhabi tegen alle verwachtingen in zijn eerste LAN-overwinning. De 17-jarige m0NESY werd verkozen tot MVP.

Dit seizoen van CS:GO werd dus op een mooie manier afgesloten. De spelers krijgen nu een aantal weken rust, tot de start van IEM Katowice eind januari. De finale van dat toernooi zal je uiteraard kunnen volgen op Proximus Esports!

Copyright afbeelding: BLAST

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top