LCK: Wereldkampioen DRX onthult roster voor volgend seizoen

Nieuws | Tussen alle aankondigingen van deze League of Legends-transferperiode, waren veel ogen gericht op de toekomst van de recente wereldkampioen DRX. De Koreaanse fans keken reikhalzend uit naar de nieuwe gezichten in de organisatie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De transferperiode is momenteel vol aan de gang op de League of Legends-planeet. Geruchten en officiële aankondigingen doen volop de ronde. Een aantal organisaties staan zoals verwacht in de schijnwerpers, zoals T1, de recente runner-up van de Worlds.

Ook naar de aankondiging van DRX werd uitgekeken. De organisatie had enkele weken geleden al eens gecommuniceerd over haar roster. Toen werd er onthuld dat vier van de vijf wereldkampioenen zouden vertrekken, zodat alleen Cho “BeryL” Geon-he overbleef. In de tussentijd hebben voormalige leden van de structuur de kans gekregen om topposities bij andere teams in de wacht te slepen. De jungler Hong “Pyosik” Chang-hyeon vertrok bijvoorbeeld naar Team Liquid om de LCS te veroveren.

DRX moest alles dus opnieuw opbouwen, of toch bijna, voordat dit ongetwijfeld spannende seizoen van LCK werd opgestart. De organisatie wilde wat talent toevoegen om de last man standing, BeryL, te ondersteunen. De Koreaanse ADC, Seo “Deokdam” Dae-gil verliet DAMWON om zijn landgenoot op de botlane uit de nood te helpen.

Op de toplane heeft de organisatie een voormalige halve finalist van KT Rolsters opgepikt: Kim “Rascal” Kwang-hee. In de jungle vertrouwt de organisatie op de talenten van Kim “Croco” Dong-beom van SANGBOX Gaming. Tot slot moet Yoo “FATE” Su-hyeok van Freecs de midlane versterken.

© DRX

Het DRX-roster voor het komende seizoen ziet er als volgt uit:

  • ???? Kim “Rascal” Kwang-hee
  • ???? Kim “Croco” Dong-beom
  • ???? Yoo “FATE” Su-hyeok
  • ???? Seo “Deokdam” Dae-gil
  • ???? Cho “BeryL” Geon-heeau
  • ???? Kim “Micro” Mok-kyoung (head coach)
  • ???? Shin “Shine” Dong-wook (coach)

Dit team zal ongetwijfeld grote ambities hebben, ondanks de vier nieuwe spelers. De organisatie heeft namelijk een wereldtitel om te verdedigen in 2023 en zal er dus alles aan moeten doen om van de start van het seizoen een succes te maken. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top