De ultieme kerstfilms om in december te (her)bekijken (deel 3)

Kids |

De magie van de kerstperiode begint zich stilaan te ontplooien in deze tijd van het jaar, zowel op straat als in de huiskamers. Om je te helpen in die feestelijke modus te geraken selecteert Proximus Pickx 25 filmtitels die perfect passen bij de kerstsfeer. Dit is deel 3 van onze selectie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

Jangle is een grote uitvinder, eigenaar van een magische speelgoedwinkel en patriarch van een liefhebbende familie. Maar hij heeft het vertrouwen in zichzelf en zijn ongelooflijke creaties verloren. Tijdens de kerstvakantie komt zijn kleindochter op bezoek, en doet Jangle er alles aan om zijn nieuwste uitvinding te voltooien.

Te bekijken op Netflix.


Last Christmas (2019)

Deze film is rechtstreeks geïnspireerd op het gelijknamige nummer van George Michael dat we allemaal kennen. Kate is een jonge vrouw die alleen maar slechte keuzes heeft gemaakt, zodat ze uit noodzaak elf wordt in een kerstwinkel. Dan ontmoet ze Tom, die veel meer in haar ziet dan ze denkt, en die haar wel eens een echt kerstverhaal zou kunnen bezorgen...


A Christmas Carol (2009)

We kennen allemaal 'A Christmas Carol' van Charles Dickens, waarvan veel bewerkingen zijn gemaakt. In deze is Scrooge een gierige, bittere man die Kerstmis haat. Hij weigert iedereen te helpen die bij hem komt voor een beetje vriendelijkheid. Maar dit jaar zal het leven hem een lesje leren door hem verontrustende bezoekjes te sturen uit het verleden, het heden en de toekomst. Dit zal zijn gedrag en zijn kijk op het leven op de proef stellen...

Te bekijken op Disney+


A Bad Moms Christmas (2017)

Amy, Kiki en Carla zijn overwerkte moeders. Samen hebben ze de gewoonte om aan hun dagelijkse verantwoordelijkheden te ontsnappen door samen op stap te gaan! De feestdagen zijn een stressvolle tijd voor moeders. Hun to-dolijstjes worden alsmaar langer, tussen koken, versieren, boodschappen doen en natuurlijk zorgen voor de kinderen. Er ontbrak slechts één ding om het feest te verstoren: een bezoek van hun hun eigen moeders.


Happiest Season (2020)

Je schoonfamilie ontmoeten is niet gemakkelijk, vooral niet als je partner je ouders niet de hele waarheid heeft verteld. Dat is wat Abby en Harper overkomt. Terwijl Abby van plan is haar vriendin ten huwelijk te vragen tijdens het kerstdiner, ontdekt ze dat Harper niet uit de kast is gekomen bij haar familieleden, die bovendien erg conservatief zijn.


Home Alone (1990)

De achtjarige Kevin is het jongste kind in de familie McCallister en wordt beschouwd als een lastpak. Hij wordt geplaagd door zijn oudere broers en verpest per ongeluk het kerstdiner van de familie. Als straf moet hij de nacht voor hun vertrek naar Parijs op zolder slapen. Door een stroomstoring gaat zijn wekker niet af. Eens hij eindelijk wakker wordt, beseft hij dat hij de enige is die nog in het grote huis is. En terwijl zijn familie in Parijs is, proberen twee inbrekers van alles om in het huis in te breken.

Te bekijken op Disney+


Rise of the Guardians (2012)

Generatie na generatie beschermen onsterfelijke Guardians zoals de Kerstman, de Paashaas en de Tandenfee kinderen tegen duisternis en wanhoop. Maar een kwaadaardige boeman genaamd Pitch Black wil de Guardians overmeesteren door ervoor te zorgen dat geen enkel kind nog in hen gelooft. De wintergeest Jack Frost moet de plannen van Pitch dwarsbomen en de Guardians van de ondergang redden.

Te bekijken op Netflix


Matilda (2022)

Kleine Matilda is slim, mooi en grappig. Desondanks wordt ze door haar slechte ouders naar een verre school gestuurd. Daar komt ze terecht in de klas van juf Honey. Honey laat Matilda opbloeien en samen ontdekken ze dat het meisje heel bijzondere krachten heeft.

Te bekijken op Netflix vanaf 25 december


Your Christmas or Mine? 

Hayley en James zijn zo verliefd dat ze ervan dromen samen Kerstmis door te brengen. Helaas moeten ze allebei een trein in de andere richting nemen om het feest bij hun families door te brengen. Maar dat is buiten hun romantisch gebaar gerekend. Elk van hen besluit de ander te verrassen door op die andere trein te kruipen. Alleen komen ze dan zonder de ander bij hun schoonfamilies terecht. Ineens zien de geliefden elkaar in een heel ander daglicht.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top