GameKeepers en Mega Mindy maken opwachting in 'Studio 100 Kids Party': "Een kinderdroom die uitkomt"

Kids | Over enkele weken klinken we op het nieuwe jaar, en voor de jongsten onder ons wordt dat een feestje met de helden van Studio 100. Op 31 december vanaf 19u is de show ‘Studio 100 Kids Party’ live te bekijken op pickx.be, een spektakel waarin K2, GameKeepers, Mega Mindy, Piet Piraat, Nachtwacht, Samson & Marie en meer helden hun opwachting maken. Wij schotelden voor de gelegenheid enkele vragen voor aan de acteurs achter GameKeepers (Andres Doise en Imea Denooze) en Mega Mindy (Lotte Stevens).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat mogen de kinderen verwachten op 31 december?

Imea Denooze: “Het wordt een spannende show met moeilijke vragen, leuke en grappige opdrachten, veel muziek en een superenthousiast publiek!”

Andres Doise: “Heel wat Studio 100-figuren passeren de revue.”

De show werd live opgenomen. Worden ervaren acteurs als jullie nog zenuwachtig voor zo’n optreden?

Lotte Stevens: “Ik vind het niet eng om voor een groot publiek op te treden of in een grote zaal te staan. Dat geeft een kick. Wat wel spannend blijft is dat je veel moet wachten en dan een kort moment hebt in de show. Dan moet je het moment grijpen, er staan, ervoor zorgen dat je het publiek meteen meeneemt. Dat is een uitdaging en zorgt wel voor een kleine gezonde spanning.”

Imea: “Voor ik moet opgaan, ervaar ik wel een gezonde dosis stress, maar eens ik op het podium ben en het juichende publiek hoor, valt dat van me af en geniet ik ten volle. Het blijft wel iets heel bijzonders, en daarom ben ik blij dat we alles met twee doen. Gedeelde stress is halve stress!”

Welke herinneringen hebben jullie aan dergelijke jeugdshows? Hebben jullie ooit in het publiek gezeten?

Andres: “Ik ben met mijn mama wel vaak naar de Kerstshows van Samson & Gert gaan kijken en die waren echt magisch. Dat maakt het des te geschifter dat ik nu met Samson & Marie het podium mag delen.”

Imea: “Onze jaarlijkse familietrip in december was altijd De Grote Sinterklaasshow en de Kerstshow van Samson & Gert. Ik droomde er altijd van om ooit zelf op zo’n grote podia te staan. Ik ben enorm dankbaar dat die kinderdroom is uitgekomen.”

Lotte: “Het was vroeger een traditie om met mijn oma en zussen naar de musicals van Studio 100 te gaan. Daar keken we altijd enorm naar uit. Nadien kochten we de CD, zodat we thuis luidkeels mee konden blijven zingen.”

Het pak maakt de held

Lotte, jij hebt nu definitief de rol van Mega Mindy overgenomen van Free Souffriau. Hoe voelt dat? Voel je een verantwoordelijkheid om haar vertolking verder te zetten of geef je je eigen draai aan het personage?

Lotte: “Het begint stilaan vertrouwd te voelen. Ik denk alleen dat veel mensen nog niet weten dat er een nieuwe Mega Mindy is, dus ze noemen me vaak nog Free. Ik voel zeker een verantwoordelijkheid om Mega Mindy neer te zetten zoals Free dat deed. Zij heeft die heldin gemaakt tot wat ze nu is en dankzij haar ziet iedereen het personage graag. Dat wil ik behouden. Maar natuurlijk zijn Free en ik verschillende personen, dus er zal zeker ook iets van mezelf in zitten.”

“Het is fijn dat er zoveel kinderen opkijken naar Mega Mindy. Doordat kinderen in haar huid kruipen, voelen ze zich stoer en sterk en kunnen ze de wereld aan. Het is zalig dat je hen dat gevoel kan geven. Het is zo belangrijk dat je op jonge leeftijd al een soort zekerheid creëert, en leert dat je in de maatschappij ook als vrouw sterk staat.”

Mega Mindy kruipt in een strak superheldenpakje, maar ook in de futuristische kostuums van GameKeepers wordt er waarschijnlijk wat gezweet. Hoe is jullie ervaring met acteren in het pak?

Imea: “Geweldig! Vanaf het moment dat ik mijn pak aantrek, voel ik me spontaan tien keer sterker en voel ik me ook als een echte superheldin. Mega Mindy is al van kleins af aan mijn favoriete Studio 100-held en met mijn pak aan voel ik me een beetje als haar.”

Andres: “Laten we zeggen dat er wel comfortabelere kostuums zijn dan die van ons, maar je krijgt zodra je het pak aantrekt wel het gevoel dat je je personage wordt. Het is vooral heel fijn om te zien hoe kinderen naar je opkijken als je dat kostuum draagt, en dat ze zelfs kleine versies ervan kopen!”

Worden de GameKeepers op straat herkend door kinderen? Of kunnen jullie nog buiten komen zonder handtekeningen te moeten uitdelen?

Imea: “Het komt wel eens voor dat kinderen me herkennen, een foto vragen of een handtekening willen. Ik vind dat alleen maar leuk. Het geeft voldoening om te weten dat je publiek je op prijs stelt!”

Andres: “Waar ik woon, zijn er meer koeien dan inwoners, dus dat valt wel mee. Ik draag ook heel vaak een pet, en de kinderen kennen Mats denk ik net vooral aan zijn warrige en nonchalante haren en het pak. En dat draag ik ook nooit op straat!”

Lotte, jij speelt binnenkort ook in de prestigemusical ‘Red Star Line’. Heb je tussen alle andere optredens in genoeg tijd om je daarop voor te bereiden?

Lotte: “De repetities voor ‘Red Star Line’ beginnen in januari. We hebben zopas de laatste versie van het script gekregen, dus nu heb ik tijd om me erin te verdiepen. Volgende week heb ik een eerste zangrepetitie zodat ik de muziek al eens kan aanvoelen. Dan kan ik ook daaraan beginnen. Ik heb er ontzettend veel zin in!”

Hoe verschillen de opnames voor ‘Studio 100 Kids Party’ voor jullie van een gewone opnamedag? Bereiden jullie zich op een andere manier voor?

Andres: “Op een gewone draaidag heb je iets meer ruimte om iets zelf in te vullen en om fouten te maken. Dat heb je bij een live optreden natuurlijk niet. Ik ben - tot ergernis van onze regisseur - sowieso al niet degene die zijn tekst altijd grondig kent, ik wil meer spelen met spontane reacties. Ik wil met mijn eigen woorden zeggen wat in het script staat. Dus voorbereidingen en teksten leren valt reuze mee voor mij.”

Imea: “Persoonlijk vind ik dat er voor een opnamedag net meer voorbereidingstijd nodig is. Want ik wil de teksten wel op voorhand instuderen!”

GameKeepers is een programma met heel wat stunts. Kunnen we die ook verwachten tijdens ‘Studio 100 Kids Party’, of zou dat op een podium te risicovol zijn?

Imea: “Dat zou inderdaad te risicovol zijn. Het zou bijvoorbeeld te gevaarlijk zijn om een pijl af te vuren, want er zit veel publiek in de zaal. Die stunts houden we beter voor de serie.”

Andres: “Op de Party zijn we er vooral om te quizzen en een feestje te bouwen!”

Maak je alvast klaar om te feesten met het hele gezin! Kijk gratis naar de show op 31 december om 19u op live.pickx.be/kidsparty

Goed nieuws, je kan de show nog herbekijken via deze link tot 8 januari

De Proximus Pickx klanten met tv-opties Pickx+Pickx MixPickx SportsPickx All-Stars of Pickx All Stars & Sports kunnen bovendien genieten van de show op 31 december om 19u de zender Pickx+ op tv en in de Pickx app.
De klanten met deze TV-opties kunnen de show ook herbekijken tot 8 januari in de?op aanvraag catalogus. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top