Avonturen van 'Monkie Kid' te zien op Cartoon Network

Kids | De gloednieuwe animatiereeks ‘Monkie Kid’, gebaseerd op de LEGO-sets met dezelfde naam, was in december al te zien op Cartoon Network. Binnenkort kan je ook seizoen 2 en 3 verslinden dankzij Pickx! We vertellen je alles wat je moet weten over de serie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In ‘Monkie Kid’ volgen we de avonturen van MK, een jongentje dat geobsedeerd is door oude legendes. Hij ontdekt de magische staf van de Apenkoning. Die was op de top van een heuvel achtergelaten om de Demon Bull King gevangen te houden, maar nu is die kwade demon vrijgelaten. MK moet op een reis vertrekken om zichzelf te herontdekken en een echte held te worden, voor hij de krachten van het kwaad kan confronteren. Alleen de krijgers die in het verleden de Demon Bull King konden tegenhouden, weten hoe een nieuwe ramp voorkopen kan worden.

De LEGO-sets en bijgevolg de serie ‘Monkie Kid’ zijn deels gebaseerd op ‘De reis naar het westen’, een roman die wordt beschouwd als een van de belangrijkste klassieke Chinese literaire werken. De oorspronkelijke teksten werden gepubliceerd aan het einde van de 16de eeuw. Het verhaal bereikte de westerse wereld dankzij een vertaling door Arthur Waley die verscheen in 1942.

Het verhaal van ‘De reis naar het westen’, dat werd herwerkt tot ‘Monkie Kid’, heeft diepe wortels in Chinees volksgeloof en mythologie. In de wereld van deze serie zijn magie, draken en demonen dagelijkse kost. In de afleveringen van ‘Monkie Kid’ moet MK dan ook al zijn kracht als nieuwbakken held aanwenden om samen met zijn vrienden de krachten van het kwaad te bekampen.

Bekijk seizoen 2 en 3 van ‘Monkie Kid’ vanaf 20 januari elke weekdag om 16u50 op Cartoon Network of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top