WK Esports: CSGO-team België strandt in eerste ronde van play-offs

Nieuws | Ons Belgisch CS:GO-team zit momenteel in Bali voor het WK Esports. Dat toernooi, georganiseerd door de IESF, duurt een kleine twee weken, en afgelopen weekend vond de eerste fase van het CS:GO-toernooi plaats. Onze Belgen werden in de play-offs uitgeschakeld door Mongolië en behaalden een knappe plaats in de top 16.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het Belgische roster, met onder meer CrePoW van KRC Genk Esports, was opgedeeld in Groep E, samen met Duitsland, Tsjechië en Montenegro. Onze landgenoten begonnen goed aan het toernooi. Tijdens hun eerste Bo1 klopten ze Montenegro met 16-13 op Overpass.

De wedstrijd tegen Duitsland was een ander paar mouwen. De Duitsers werden vooraf gezien als één van de favorieten op eindwinst, en ze maakten die reputatie ook waar. Op Vertigo werd België een 16-9 nederlaag aangesmeerd. De Bo1 tegen Tsjechië zou dus beslissen of ons land naar de play-offs mocht.

Gelukkig trokken onze vertegenwoordigers daar aan het langste eind. België won met een mooie comeback op de T-side van Nuke en mocht dankzij de tweede plaats in de groep naar de play-offs. Daar wachtte het team van CrePoW een aartsmoeilijke opdracht: een duel tegen Mongolië.

Dat land werd vertegenwoordigd door het roster van IHC Esports, een naam die sommigen misschien bekend in de oren klinkt. Jawel, dat team kon zich plaatsen voor de Challengers Stage van de IEM Major in Rio. Daar heeft het roster zelfs een 2-1 overwinning behaald tegen de Brazilianen van 00 Nation.

Zoals verwacht was Mongolië een maatje te groot voor ons land. De favorieten wonnen met 2-0 (16-9 op Nuke en 16-8 op Mirage) en zo werd België definitief uitgeschakeld. Mongolië kon zich uiteindelijk plaatsen voor de play-offs, die in de loop van deze week gespeeld worden. Onze Belgen mogen daarentegen genieten van een korte vakantie op het Indonesische eiland, voor ze terug naar huis vliegen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top