‘Slumberland’: een Netflix-verfilming van het beroemde stripboek, met Jason Momoa in de hoofdrol

Kids |

Jason Momoa werd beroemd door zijn vele badass-personages in Hollywood-actiefilms. Tegen ieders verwachting in neemt hij nu een eerder Johnny Depp-achtige rol op zich in ‘Slumberland’. Pickx vertelt je meer over deze nieuwe Netflix-blockbuster.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nemo, gespeeld door Marlow Barkly, is een eenzaam jong meisje. Haar vader verdween tragisch op zee. Ze wordt nu gedwongen de vuurtoren waar ze opgroeide te verlaten, om bij haar oom Phillip in de stad te gaan wonen. Ook het thuisonderwijs waaraan zo zo gewend was, behoort plots tot het verleden: ze moet nu op school leren omgaan met andere kinderen van haar leeftijd. Ze kan zich maar moeilijk aanpassen aan al die veranderingen, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze haar vader vreselijk mist.

Op een nacht, nadat ze bij haar oom in slaap valt, maakt ze een magische reis naar het land van dromen dat “Slumberland” heet. Daar ontmoet ze een kennis van haar vader, een excentrieke outlaw genaamd Flip, gespeeld door Jason Momoa (bekend van onder meer ‘Aquaman’ en ‘Game of Thrones’). Via Flip krijgt ze een geheime kaart van de droomwereld in handen, waarmee ze de magische parel kan vinden die in Slumberland verborgen ligt. Als ze hem helpt om die te vinden, zal ze haar grootste wens kunnen vervullen: om haar vader weer te zien. De twee beginnen aan een krankzinnig avontuur waarin ze de wereld der dromen doorkruisen, en worden daarbij achtervolgd door de politie van de droombrigade of door de nachtmerries van het jonge meisje.

De film is losjes gebaseerd op het Amerikaanse stripverhaal ‘Little Nemo in Slumberland’, in 1905 gecreëerd door striptekenaar Winsor McCay. Regisseur Francis Lawrence (‘I am a Legend’, ‘Hunger Games’) gebruikte zijn eigen fantasie en een ijzersterke cast om de magische wereld van ‘Slumberland’ tot leven te wekken.

Jaren 70-sfeer

Ek castlid heeft heeft een eigen bijdrage geleverd. Weruche Opia, die Constable Green speelt, een droompolitieagent die orde op zaken wil stellen in dromenwereld en het duo achtervolgt, zette zelf de toon en bepaalde de uitstraling van haar personage. Voor haar rol liet de actrice zich inspireren door Afro-Amerikaanse stijliconen.

Tijdens de première van de film onthulde de actrice haar inspiratie voor Agent Green, die een afro-kapsel en een chic groen pak draagt. “Dit personage is geïnspireerd door Pam Grier en een vleugje Denzel Washington, maar vooral Pam Grier”, zei Opia, voordat ze eraan toevoegde dat ze “hield” van de jaren 70-look die ze voor haar rol kon gebruiken. Actrice Pam Grier, die te zien was in de films ‘Coffy’ en ‘Jackie Brown’, werd een van de grootste Afro-Amerikaanse actiefilmiconen van die tijd. Om helemaal op te gaan in de jaren zeventig, bekende Weruche Opia ook dat ze het nummer ‘Funkytown’ de hele dag in haar hoofd had zitten. Met de Lipps Inc.-hit in gedachten kon ze Agent Green diezelfde vibe geven.

Ontdek ‘Slumberland’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top