Heroic is te sterk voor FaZe in grote finale van BLAST Fall Final

Nieuws | Na de verloren finale van de IEM Major in Rio heeft Heroic eindelijk haar eerste LAN-titel beet! De Denen klopten favoriet FaZe in de grote finale van de BLAST Fall Final en verovert zo een plaats in de BLAST Premier World Final van 2022.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het heeft jaren geduurd, maar Heroic heeft eindelijk de status van ‘onliners’ van zich afgeschud! Na een geweldig toernooi wonnen de Denen de grote finale van de BLAST Fall Final voor het thuispubliek in Kopenhagen. En dat tegen FaZe, een van de beste teams van 2022.

Die laatste was de grote favoriet van het toernooi. FaZe raakte zonder één verloren map door de groepsfase. Ook Heroic verloor kansloos van de voormalige Majorkampioen. Maar cadiaN was niet klaar om de handdoek in de ring te gooien.

In de kwartfinales wonnen de Denen een felbevochten wedstrijd van G2 Esports. G2, dat zich zelfs niet kon kwalificeren voor de recentste Major, moest zo opnieuw zonder trofee naar huis. In de halve finale was Team Liquid aan de beurt. Ook die match werd door Heroic met 2-1 gewonnen. Zo dwongen ze een herkansing tegen het roster van karrigan af.

De aanwezige toeschouwers in de Royal Arena in Kopenhagen waren getuige van een van de meest spectaculaire CS:GO-finales van 2022. De strijd begon op Overpass, die Heroic met 16-11 comfortabel in de wacht werd gesleept. Op Inferno liet FaZe dan weer zijn meesterschap blijken. Na 28 rondes trokken de teams naar Mirage.

Heroic mocht met een comfortabele 11-4 van kant wisselen en leek op weg naar een simpele zege. FaZe wist uiteindelijk toch terug te komen en OT af te dwingen. Met luide aanmoedigingen van de Deense aanhang nam Heroic opnieuw de bovenhand. FaZe kon amper één ronde winnen en werd met 2-1 geklopt.

Heroic wint zo de hoofdprijs van 200 000 dollar een een ticket voor de prestigieuze BLAST Premier World Final. Die gaat in december van start en bekroont het einde van het CS:GO-seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top