NAVI breidt roster uit met speler uit academy team

Nieuws | NAVI heeft de komst van een zesde speler aangekondigd. De 17-jarige nipl, voordien deel van het academy team, zal de CIS-organisatie versterken. De nieuwkomer zal regelmatig van plaats wisselen met stand-in sdy.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na een teleurstellend resultaat in de IEM Major in Rio de Janeiro heeft NAVI besloten om het CS:GO-roster aan te passen. Niet door een speler uit het team te halen, maar wel door een zesde speler toe te voegen. De 17-jarige Andrii ‘nipl’ Kukharskyi maakt vanaf nu deel uit van het actieve roster.

In een interview onthulde coach B1ad3 dat de nieuwkomer tijdens toernooien van plaats zal wisselen met sdy. Zijn toekomst bij NAVI lijkt zo aan een einde te komen. Maar voorlopig zal de stand-in nog wel meespelen.

We willen experimenteren met wat we kunnen doen met een six man roster, aldus de coach. “Ik denk dat het een goed idee is omdat alle toernooien, behalve de Majors, wisselspelers toestaan tijdens een Bo3-wedstrijd. Als de Major eindigt, heb je drie maanden om te experimenteren, toch? Die kans willen we benutten.”

De Oekraïner komt over van NAVI Junior, het academy team van de organisatie. Het is niet de eerste keer dat een speler van NAVI Junior de stap naar het hoogste niveau zet. Dat is geen automatisch recept voor succes. Eind 2021 trok de AWPer m0nesy naar G2 Esports, maar dat team kon dit seizoen niet overtuigen.

s1mple zal alvast blij zijn met de komst van de youngster. “Ik denk dat de organisatie en het team eindelijk moeten beslissen met welk roster we verder willen in 2023,” vertelde hij tijdens een persconferentie van de BLAST Premier Fall Final. “Ik denk dat we gewoon tijd nodig hebben en dat we moeten begrijpen met welk roster we in de toekomst verder moeten.”

Het is dus afwachten of NAVI opnieuw het niveau van 2021 kan bereiken. In dat jaar waren s1mple & co onaantastbaar en wonnen ze zo goed als elk toernooi, waaronder de PGL Major in Stockholm.

Cover image: © BLAST

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top