Deft ruilt DRX in voor DWG KIA

Nieuws | Het Koreaanse DRX schreef recent geschiedenis door de Worlds van 2022 te winnen. Maar de wereldkampioenen zullen niet langer deel uitmaken van de organisatie in 2023. DRX maakte dinsdag bekend dat de contracten van alle spelers en coaches verlopen zijn, en een dag later werd het afscheid van Deft aangekondigd.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het verhaal van DRX leest als een sprookje. Na een teleurstellend 2021 en zwakke prestaties in de LCK van 2o22, zette de Koreanen de wereld van League of Legends op zijn kop door de Worlds te winnen. De underdog won de grote finale van topfavoriet T1.

Maar aan dat sprookje lijkt nu een einde te komen. DRX maakte dinsdag bekend dat de contracten van zowel de spelers als de coaches verlopen zijn. De vijf wereldkampioenen zullen dus niet samen aan het seizoen van 2023 beginnen. Een dag later maakte de organisatie namelijk het afscheid van Deft officieel.

Sommigen voorspelden dat dit seizoen de Last Dance van de 26-jarige speler zou worden. Maar Deft heeft wel degelijk zin om zijn carrière als speler voort te zetten. In 2023 zal hij deel uitmaken van DWG KIA, het team van ShowMaker en de wereldkampioen van 2020.

De toekomst van Kingen, Pyosik, Zeka en BeryL is minder duidelijkheid. Het kan zijn dat de spelers dit moment als een onderhandelingstactiek gebruiken om een verbeterd contract in de wacht te slepen. Mocht DRX daar niet op ingaan, lijkt dit een buitenkans voor de Koreaanse en internationale concurrentie om hun rosters te versterken.

De coaches staan hetzelfde lot te wachten. De contracten van Ssong, Mowgli en Shine liepen alledrie ten einde. Over hun toekomst werd op het moment van schrijven nog niets onthuld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top