Neymar en zijn ploegmaats spelen CS:GO tijdens WK in Qatar

Nieuws | Het WK voetbal werd zondag op gang getrapt in Qatar. Uiteraard hebben de deelnemers heel wat vrije tijd tussen de matchen door. Neymar vult die tijd wel op een heel speciale manier in: door samen een aantal Braziliaanse ploegmaats CS:GO te spelen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is al langer bekend dat Brazilië verzot is op CS:GO. Dat werd nog maar eens bewezen tijdens de IEM Major in Rio de Janeiro. Ook de Braziliaanse voetbalster Neymar houdt van Counter-Strike. Op sociale media moedigde hij zijn landgenoten van FURIA aan, en stak s1mple een hart onder de riem na de uitschakeling van NAVI.

Ook tijdens het WK in Qatar, dat afgelopen zondag van start ging, kan de speler van PSG niet zonder de FPS. Dat werd duidelijk uit een screenshot die gedeeld werd op Twitter. Op 21 november meldden Neymar, Gabriel Jesus, Casemiro, Lucas Paqueta en Everton Ribeiro zich aan op de lokale Faceit-hub MESL.

De eerste match van Brazilië tegen Servië gaat pas donderdagavond van start. Daarna spelen ze op 28 november tegen Zwitserland en op 2 december tegen Kameroen. Met drie rustdagen tussen elke wedstrijd hebben Neymar & co dus tijd genoeg om te gamen.

En de Brazilianen zijn trouwens niet de enige voetballers die graag CS:GO spelen. In een interview met het Deense medium Bold vertelden de Deense internationals Joachim Mæhle en Jesper Lindstrøm dat ze regelmatig Counter-Strike spelen. De Deense organisatie Astralis hielp zelfs met het opstellen van een volwaardige gaming room in hun hotel!

Mocht je in Qatar zijn om het WK bij te wonen en je hebt je gaminglaptop meegenomen, waag je dan zeker eens aan een Faceit-match. Wie weet loop je wel een professionele voetballer tegen het lijf!

Copyright afbeelding: @neymarjr

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top