LEC: Krijgen we een compleet nieuw format in 2023?

Nieuws | Het Europese League of Legends Championship is ten einde gekomen. Voor volgend seizoen wordt een volledig nieuw format verwacht. De hele regionale indeling zou aangepast worden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het competitieve seizoen van League of Legends kwam ten einde met de zege van DRX tijdens de Worlds. Een paar weken later voegde de uitgever van het spel, Riot Games, nieuwe functies toe voor het nieuwe seizoen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er gespeculeerd wordt over een mogelijk nieuw competitief format.

Er zal heel wat veranderen. Na de komst van nieuwe teams in de competitie, zoals KOI of Team Heretics, zou het LEC grondig door elkaar geschud worden. 

Volgens informatie van het mediakanaal Blix.gg zou de eerste grote verandering de toevoeging van een extra split aan het seizoen zijn.

© Riot Games

We zouden nu drie splits krijgen: winter, lente en zomer, plus één grote finale. De andere grote toevoeging, die meer concurrentie met Aziatische teams in internationale competities mogelijk moet maken, is de toevoeging van Bo3 en Bo5-formats.

© Riot Games

De teams zullen het eerst drie weken lang in het reguliere seizoen tegen elkaar opnemen. De beste acht teams plaatsen zich dan voor de rest van het toernooi in een GSL-format. Daar zullen de teams strijden in Bo3. Teams die twee keer verliezen, worden uitgeschakeld. De vier beste teams gaan rechtstreeks naar de play-offs, die in een Bo5-format worden gespeeld.

Ook ERL-systeem wordt aangepast

De andere verandering voor dit seizoen is de komst van het LEC naar een nieuwe regio, die bekendstaat als EMEA. Die bestaat uit Europa, CIS, Turkije en MENA. De huidige ERL’s zullen noodzakelijkerwijs veranderen door de integratie van de nieuwe regio’s, zoals de Turkse TCL.

Van dit nieuwe competitieve seizoen worden veel nieuwe functies verwacht. Een grotere openheid zal meer spelers in staat stellen hun stempel op de competitie te drukken. Eén ding is zeker, het format van 2023 lijkt aantrekkelijk en veelbelovend. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top