Valve pakt uit met nerfs en nieuwe map in grote update

Nieuws | Valve heeft voor het eerst sinds juni een grote update voor CS:GO uitgebracht. De twee meest populaire wapens, de M4A1-S en de AWP, krijgen een flinke nerf te verduren. Daarnaast verdwijnt het legendarische Dust2 uit de competitieve map pool.

Door Proximus

Deel dit nieuws

CS:GO-spelers werden dit weekend verrast met een grote update. Nu de IEM Major in Rio de Janeiro achter de rug is, vond Valve het tijd om de game nog eens grondig door elkaar te schudden. Te beginnen met nerfs voor de twee beste wapens van de FPS: de M4A1-S en de AWP.

Sinds 2021 is de silenced M4 niet meer weg te denken uit het competitieve landschap. Valve probeerde in juni de balans te herstellen door het magazijn te verkleinen van 25 naar 20 kogels. Maar de M4A1-S bleef veruit het populairst tijdens grote toernooien. Daarom wordt de range van het wapen nu verkleind. Benieuwd of dat wel effect zal hebben.

Daarnaast werd het aantal kogels in het magazijn van de AWP teruggebracht van 10 naar 5 kogels. Valve wil zo een einde brengen van sluipschutters die blind door muren of smokes vuren. Deze nerf moet spelers twee keer doen nadenken voor ze een schot met het wapen lossen.

Tenslotte werd Dust2 uit de competitieve map pool verwijderd. De legendarische map maakt al meer dan 20 jaar deel uit van de Counter-Strike franchise. Pro’s lieten de map meer en meer links liggen omdat de tactische mogelijkheden er te beperkt zijn.

Daarom wordt Dust2 vervangen met een andere map met een Arabisch decor: Anubis. Die werd in 2020 geïntroduceerd, maar werd een jaar later verwijderd. Ter gelegenheid van zijn tiende verjaardag kreeg CS:GO in augustus een nieuwe versie van de map. Valve vindt dus dat Anubis nu klaar is voor de grote toernooien.

We zullen nog even moeten wachten voor we de update op het hoogste niveau in actie te zien krijgen. BLAST bevestigde namelijk dat de Fall Final, die doorgaat tussen 23 en 27 november, nog met de vorige versie van CS:GO gespeeld zal worden. We zullen Anubis dus meer dan waarschijnlijk tijdens de BLAST Premier World Final in december voor het eerst te zien krijgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top