Preseason van League of Legends begint op 15 november

Nieuws | De afgelopen dagen heeft League of Legends-uitgever Riot Games alle nieuwe functies voor het preseason van 2023 onthuld. Spelers krijgen vanaf 15 november toegang tot deze update.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vanaf 15 november kunnen fans van League of Legends de nieuwe functies ontdekken die door ontwikkelaar Riot Games zijn geïntroduceerd. Deze functies beïnvloeden verschillende aspecten van het spel: de toevoeging of verbetering van items, de evolutie van bepaalde posities of zelfs nieuwe manieren van communiceren in het spel. Wij bespreken deze nieuwe update.

Een verbeterde jungle?

Deze nieuwe functies zullen ongetwijfeld het meeste invloed hebben zijn op de jungle. Er is veel gesleuteld aan het spel om casual spelers te helpen die positie beter te begrijpen. Neem bijvoorbeeld de nieuwe visuele hulp op de minimap, die de champion het beste pad aanwijst om aan het begin van het spel te volgen. Op die manier kan je de rol van jungler beter begrijpen en is die gemakkelijker om naar je hand te zetten.

De andere nieuwigheid betreft de toevoeging van een nieuw item. Vanaf nu is het mogelijk om aan het begin van het spel een ei te kopen in de shop. Dit ei bevat een dier dat, eenmaal uitgekomen, de champion zal helpen tijdens de wedstrijd.

© Riot Games

Drie dieren met verschillende specificiteiten zijn beschikbaar: de Noxian Embercat, die junglers die agressief willen zijn, helpt door bonusschade en vertraging te bieden. Ixtali Ixamander zal de partner zijn van junglers die als tank willen spelen, met schilden die afhangen van HP en extra weerstanden. Ten slotte zal de Ionian Cloudleaper champions ondersteunen die actief willen zijn op de map, door bewegingssnelheid toe te voegen.

Betere communicatie?

Deze nieuwe functies zijn van belang voor iedereen die het spel speelt. Qua gameplay worden de communicatiemiddelen en de vision verbeterd om het spel vloeiender en begrijpelijker te maken tussen teamgenoten.

© Riot Games

Wat het communicatiewiel betreft, worden vier nieuwe signalen toegevoegd. Engage”, “Harass”, “Push” en “Freeze” voegen zich bij de vier reeds aanwezige signalen: “Danger”, “On my way”, “Assist me” en “Enemy missing”. Die maken het makkelijker om te communiceren tijdens teamgevechten.

Ook qua zicht zullen spelers de mogelijkheid krijgen om hun teamgenoten beter te informeren met vision pingsVision Cleared, Enemy Vision en Need Vision. Je zal voortaan ook de duraties van de wards in de gaten kunnen houden. Je hebt dus geen excuses meer als je niet goed begrepen wordt!

© Riot Games

Wat de communicatie betreft, is een ander punt dat uiterst belangrijk kan zijn het beheer van drakes of andere objectives tijdens een match. Met de nieuwe toevoegingen zullen teams nu kunnen stemmen of ze al dan niet voor een drake of een objective willen gaan.

En verder…

Twaalf nieuwe items zijn toegevoegd of aangepast, waaronder Turbo Chemtank, Randuin’s Omen, Spear of Shojin en Ravenous Hydra.

De toplane krijgt een kleine buff, dankzij de extra XP die met companions wordt opgedaan.

Maar ook de terugkeer van de chemtech drake met een nieuwe buff en soul. Wanneer de drake actief is, worden voordelen op verschillende items in de jungle gegeven, zoals het feit dat explosieve granaten twee keer zo ver worden teruggestuurd als normaal.

© Riot Games

De spelers krijgen zo de kans om de verschillende specifieke mechanics van het spel te ontdekken, en die zich eigen te maken. De verschillende patches in de loop van de weken zullen het spel nog beter maken. Alle nieuwe functies in dit artikel zullen vanaf 15 november beschikbaar zijn. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top