Rio Major: Outsiders wint eerste Braziliaanse Major

Nieuws | Outsiders heeft zondagavond de eerste Major in Brazilië gewonnen. Het CIS-roster klopte de Denen van Heroic in de grote finale met 2-0, en neemt de hoofdprijs van 500 000 dollar mee naar huis.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zondagavond was het eindelijk zover. Na bijna twee maanden van competitie zou de allereerste Major in Brazilië die dag beëindigd worden met de grote finale. Tegen alle verwachtingen in waren het Outsiders en Heroic, allebei underdogs in het toernooi, die tegen elkaar zouden strijden voor eeuwige roem.

In tegenstelling tot de andere grote toernooien van ESL werd deze finale gespeeld in een Bo3-format. Maar wie een competitieve wedstrijd verwacht had, kwam bedrogen uit. Outsiders gaf op geen enkel moment de controle uit handen en domineerde het duel van begin tot eind.

De Bo3 begon op Mirage, de keuze van Outsiders. Het team van jame startte op de T-side, maar nam desondanks de leiding met 8-7. Heroic kon de CT-side van de Russische IGL niet overwinnen en moest met een 16-12 nederlaag naar Overpass.

Daar kregen we niet veel beterschap te zien. Sterker nog, de veer bij Heroic leek volledig gebroken. Outsiders nam de leiding met 12-3. De tweede helft was slechts een formaliteit. Heroic kon de pistol round dan wel winnen, maar kreeg verder niets klaargespeeld tegen de toekomstige Majorkampioenen. De grote finale eindigde na amper 21 rondes.

Een beetje anticlimactisch dus, voor wat vooraf beschouwd werd als de grootste Major ooit. Ook de kijkcijfers zijn gedaald, in vergelijking met de vorige Major in Antwerpen. De finale piekte met net geen 1,15 miljoen virtuele toeschouwers. De grote finale in het Sportpaleis behaalde daarentegen meer dan 2,1 miljoen gelijktijdige kijkers. Die ging wel tussen NAVI en FaZe, twee van de populairste teams in de CS:GO-scene.

De spelers van Outsiders hebben dus de eerste Majortitel van hun carrière gewonnen. Ze worden beloond met de hoofdprijs van 500 000 dollar. Daarnaast hebben ze zich geplaatst voor de BLAST Premier World Final in december en IEM Katowice in februari.

Het CS:GO-seizoen is nog niet voorbij. Binnen iets meer dan een week gaat de BLAST Premier Fall Final van start, met teams als FaZe, NAVI, G2 en Team Liquid! Blijf Proximus Esports dus zeker in de gaten houden voor al het laatste nieuws over je favoriete esport!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top