Rio Major: Outsiders en Heroic staan in grote finale

Nieuws | Het vonnis van de achttiende CS:GO-Major wordt vanavond geveld. Na razend spannende kwartfinales en halve finales blijven er nog twee teams over. Outsiders en Heroic zullen het vanaf 18u50 tegen elkaar opnemen in de grote finale in Rio de Janeiro!

Door Proximus

Deel dit nieuws

De play-offs van de eerste Major in Brazilië begonnen op donderdag met het duel tussen Outsiders en Fnatic. Het team van Jame maakte korte metten met de Britse organisatie (2-0). Daarna kregen we de eerste upset in de Jeunesse Arena te zien: MOUZ klopte Cloud9, toch een van de favorieten op eindwinst, met 2-1.

Op vrijdag was het de beurt aan Spirit en Heroic. Onder leiding van cadiaN snelde het Deense roster naar een snelle 2-0 overwinning. Tot slot kregen we de kwartfinale waar iedereen op te wachten stond: NAVI tegen FURIA. En tot ieders verbazing trekten de Brazilianen aan het langste eind. s1mple & co. konden niet om met de druk van het publiek en werden met 2-1 uitgeschakeld.

Een dag later vonden de twee halve finales plaats. Te beginnen met MOUZ tegen Outsiders. Na een 16-10 op Ancient leek Outsiders op weg te zijn naar een 2-0 zege. Maar MOUZ wist op Overpass een 14-11 achterstand nog om te zetten in de gelijkmaker. Het CIS-roster herpakte zich op Inferno en sleepte met 16-7 de eerste finaleplaats in de wacht.

Daarna moest Heroic het opnemen tegen FURIA en het Braziliaanse publiek. Op Inferno (16-6) leek het dat de thuisploeg veel te sterk was voor de Denen. Op Ancient liet cadiaN zelfs een 15-5 voorsprong uitlopen tot overtime. Toch wist Heroic met 19-17 een derde map af te dwingen. De Brazilianen waren niet voorbereid op Nuke, en werden met 16-5 uitgeschakeld.

Er blijft dus nog één match over in deze epische CS:GO-Major. Heroic en Outsiders, waarvan geen enkele speler ooit een Majortrofee heeft gewonnen, gaan zondagavond de strijd aan. Naast de titel staat er ook een half miljoen dollar en tickets voor de BLAST Premier Final én IEM Katowice op het spel.

En die wedstrijd wordt uiteraard live uitgezonden door Proximus! Schakel vanavond vanaf 18u50 in op Proximus Esports, of op tv op Pickx Live, en mis niets van deze nu al legendarische finale. Tot dan!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top