Rio Major: Deze teams staan in de play-offs

Nieuws | Deel twee van de eerste Braziliaanse Major ooit is afgewerkt. MOUZ, NAVI en Team Spirit voegden zich op de laatste dag bij de vijf andere gekwalificeerden. Onder meer Team Liquid en Team Vitality zijn uitgeschakeld.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Aan het einde van de Legends Stage van de Major in Rio de Janeiro staat één ding vast: niemand had het verloop van dit toernooi kunnen voorspellen. Na een week vol upsets zijn zo goed als alle favorieten uitgeschakeld.

FaZe Clan en NIP wisten op maandag al hoe laat het was, en op dinsdag was het de beurt aan Team Vitality. Het team van superster ZywOo verloor met 2-0 van ENCE en stapte zo met slechts één zege in de Legends Stage het vliegtuig op. Een resultaat dat niemand zag aankomen, gezien hun overwinning in de recentste ESL Pro League. Ook de avonturen van Bad News Eagles en Sprout kwamen die dag ten einde.

Op dinsdag speelden de laatste zes teams dus voor de laatste tickets in de play-offs. De dag begon met het duel tussen MOUZ en ENCE. Na twee eenzijdige maps duwde dexter het gaspedaal in om zijn team naar een overwinning te begeleiden. Met 31 kills op Mirage zette hij een van de mooiste prestaties van zijn carrière neer. MOUZ haalt voor het eerst in jaren nog eens de top 8 van een CS:GO-Major.

Daarna betraden BIG en NAVI de server. het team van s1mple was de uitgesproken favoriet, en maakte die reputatie met een 2-0 eindstand helemaal waar. Het Russisch-Oekraïense roster is nu met voorsprong de grootste kanshebber op de titel. Dat zou de tweede Majoroverwinning zijn in de geschiedenis van de organisatie, na Stockholm in 2021.

Team Liquid en Team Spirit sloten dinsdagavond deze Legends Stage af. Dat werd een felbevochten duel. Met een 1-1 tussenstand moest de wedstrijd beslist worden op Ancient, en daar bleek Spirit de betere. Een knappe prestatie van de Russen, die hun halve finaleplaats van Antwerpen kunnen evenaren.

Nu is het wachten op donderdag 10 november. Dan gaan de eerste twee kwartfinales van start in de Jeunesse Arena. Dit is het schema:

Donderdag 10 november:

  • 18u: Outsiders – Fnatic
  • 21u30: MOUZ – Cloud9

Vrijdag 11 november:

  • 18u: Spirit – Heroic
  • 21u30: FURIA – NAVI

De grote finale wordt uiteraard live uitgezonden op Proximus Esports en op tv op Pickx Live. Tot dan!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top