Worlds 2022: Welke skins kiezen de wereldkampioenen van DRX?

Nieuws | Een paar dagen geleden liep de Worlds van League of Legends ten einde. Dit was de gelegenheid om de Koreaanse DRX-spelers in te huldigen. Zoals elk jaar mogen de winnaars hun favoriete champion kiezen. Ter ere van de competitie wordt voor hen een speciale skin gemaakt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op 5 november vond in het Chase Center in San Francisco de grote finale plaats van de League of Legends Worlds 2022. De geweldige wedstrijd bekroonde uiteindelijk Deft en en zijn teamgenoten van DRX.

Aan het einde van dit WK mogen de winnaars hun favoriete champion kiezen. Ontwikkelaar Riot Games maakt dan een speciale skin ter ere van de competitie.

© Lance Skundrich/Riot Games

De spelers gaven enkele hints over hun potentiële keuzes. De toplaner Kingen, die terecht tot MVP van deze grote finale werd verkozen, koos natuurlijk voor Aatrox. Die kreeg niet minder dan 14 bans gedurende de hele competitie. Maar hij kon toch negen keer als de champion spelen, waaronder twee keer in de grote finale.

Zijn collega in de jungle, Pyosik, denkt erover een skin voor Kindred te kiezen, een van zijn populairste champions. Hij kreeg amper de kans om die het publiek te laten zien, omdat T1 hem tijdens bijna alle wedstrijden verboden heeft. Desondanks zette hij tijdens de laatste wedstrijd een uitstekende prestatie neer. Achteraf verblijdde hij het publiek ook met een speciale celebration.

Op de midlane koos Zeka voor Akali. Die had het de hele competitie moeilijk, met niet minder dan elf bans. Desondanks verloor de midlaner de hoop niet: hij toonde de fans hoe het moet in de halve finale tegen Gen.G.

De champion met de meeste bans van de play-ins tot de grote finale was zonder twijfel Caitlyn van ADC Deft. Die werd maar liefst 20 keer verbannen tijdens het toernooi, en verscheen amper 4 keer op het podium. Dat weerhield Deft er niet van uit te blinken als hij Caitlyn in handen had.

Zijn teamgenoot in de botlane, de support BeryL, zou voor Ashe gaan. Die champion heeft niet veel in de schijnwerpers gestaan, maar werd door BeryL tot in de puntjes beheerst.

De spelers uitten hun wensen in een persconferentie na het toernooi. Er is echter nog niets bevestigd en de komende weken zullen we meer te weten komen over de keuzes die uiteindelijk aan Riot Games worden voorgelegd. Eens de keuzes vaststaan, mogen de DRX-spelers actief deelnemen aan de creatie van deze skins. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top