Worlds 2022: DRX klopt T1 in grote finale na geweldige run

Nieuws | Tijdens de League of Legends Worlds 2022 Grand Final van zaterdagavond stonden twee van Korea's beste teams tegenover elkaar. Aan de ene kant, T1, geleid door legendarische midlaner Lee "Faker" Sang-hyeok. Aan de andere kant, DRX met support Cho "BeryL" Geon-hee die droomde van een tweede titel. Na vijf duels won DRX uiteindelijk de grote finale (3-2).

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na een maand van hevige concurrentie was het eindelijk tijd voor de grote finale. Het Chase Center in San Francisco was zaterdagavond het toneel van een van de mooiste finales in de geschiedenis van League of Legends Worlds, en de meest langverwachte wedstrijd van het jaar voor fans van het spel.

Een clash van stijlen, tussen de ADC Gumayusi van T1 en Deft van DRX. Elke speler was belangrijk en net als in de vorige editie waren vijf rondes nodig om de finale te beslissen.

Het eerste deel van deze grote finale draaide snel uit in het voordeel van de midlane van Faker. Met zijn Azir leidde hij het debat en het roster riep de plannen van DRX een halt toe. Zo haalde T1 de eerste nexus neer.

Dat was een goede opwarming om de spelers klaar te stomen. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe, al vechtend voor drakes of een Baron Nashor. De teams wachtten op hun tegenstanders om een steek te laten vallen en zo een voordeel te behalen.

DRX stond met de rug tegen de muur in de vierde wedstrijd. Met een 1-2 achterstand hadden Zeka’s teamgenoten geen ruimte voor fouten als ze de titel wilden winnen. Toplaner Kingen leverde tijdens de laatste twee rondes een ongelooflijke prestatie met zijn Aatrox.

De botlane van DRX, Deft en BeryL, gaven alles om hun team de titel van 2022 League of Legends World Champions te schenken. Een collectieve prestatie die Kingen definitief tot MVP van deze finale kroonde.

De eindoverwinning van DRX blijft een verrassing. Het is tegelijk ook een bevestiging van de motivatie van het roster, dat zeker is van zijn sterkte en kwaliteiten. Zeka en zijn teamgenoten moesten de play-ins van deze Worlds doorstaan om de groepsfase te bereiken. Een reis vol hindernissen, maar met mooie momenten zoals hun overwinning tegen de titelhouders EDward Gaming in de kwartfinales.

De Koreaanse spelers vertrokken met niet minder dan 400.000 dollar. Door de overwinning staan ze minstens een jaar aan de top van League of Legends. BeryL pakte zijn tweede wereldtitel, en dat met twee verschillende teams. De wedstrijd werd bekeken door meer dan vijf miljoen gelijktijdige kijkers, waardoor het het meest bekeken evenement in de geschiedenis van League of Legends is.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top