Rio Major: FaZe en NIP vliegen naar huis zonder overwinning

Nieuws | De Legends Stage van deze IEM Major in Rio heeft zijn eerste geheimen prijsgegeven. Zowel titelverdediger FaZe Clan als NIP konden de verwachtingen niet inlossen en werden met een pijnlijke 0-3 uitgeschakeld. Publiekslieveling FURIA en het Russische Cloud9-roster stelden een ticket voor de play-offs veilig.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Geen enkele CS:GO-fan zag dit aankomen: zowel FaZe Clan, de winnaar van de Antwerp Major, als NIP verlaten de Rio Major zonder ook maar één overwinning. Hoewel beide teams zich met 3-0 kwalificeerden voor de Legends Stage, konden ze niet overtuigen voor het Braziliaanse publiek.

FaZe begon nochtans goed aan de Major. In de eerste Bo1 kwam het team van karrigan 11-4 voor tegen Cloud9. Maar de Russen hadden zin in een comeback en klopten FaZe uiteindelijk met 16-14. In de tweede Bo1 werd de titelverdediger vernederd door Team Vitality met 16-6.

FaZe-fans hoopten op beterschap in de beslissende Bo3 tegen Bad News Eagles, maar ook dan stelde het team teleur. Na drie razend spannende maps, met evenveel overtimes, moest FaZe zich op Mirage met 22-20 gewonnen geven. Het is de eerste keer in de CS:GO-geschiedenis dat een Majorwinnaar in de volgende editie met 0-3 uitgeschakeld werd.

Ook voor NIP liep deze Legends Stage fataal af. Ondanks een perfect rapport in de RMR liep het team van Aleksib drie keer tegen de lamp in Brazilië. In de Bo1’s kwamen Fnatic (16-13) en Outsiders (16-12) als winnaars uit de bus. Na een flauwe 2-0 tegen Sprout zit de Zweedse organisatie opnieuw in een diepe crisis.

De fans in Rio de Janeiro hebben wel hoop op een Braziliaanse titel. FURIA overklaste ENCE (16-6), Spirit (16-13) en BIG (2-0) en pakte als eerste team een ticket naar de Jeunesse Arena. Ook Cloud9 lijkt in topvorm te zijn. Met FaZe, NAVI en Heroic heeft het Russische roster drie topteams geklopt.

Het woord is nu aan de 12 overgebleven teams die nog niet zeker zijn van hun plaats in de play-offs. Onder meer NAVI en Team Vitality, toch twee favorieten van deze Major, staan op één nederlaag van de uitschakeling. Heroic en Team Liquid kunnen zich bij de beste acht teams van de competitie voegen. Dit zijn de matchen van vandaag:

15u: NAVI – Bad News Eagles
15u: MOUZ – Outsiders

18u30: ENCE – Vitality
18u30: BIG – Fnatic

22u: Heroic – Team Liquid
22u: Team Spirit – Sprout

Dit weekend komen we te weten wie de nieuwe Majorkampioen wordt. De grote finale begint zondagavond om 19u en wordt live uitgezonden door Proximus Esports!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top