‘A Christmas Carol', Jim Carrey op de top van zijn kunnen

Kids |

'A Christmas Carol', uitgebracht in 2009, dompelt de kijker onder in een magisch universum geïnspireerd door een roman van de beroemde schrijver Charles Dickens. Een nieuwe adaptatie komt er binnenkort al aan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van alle kooplieden in Londen is Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) ongetwijfeld de rijkste en gierigste. Deze brommerige oude man leeft alleen voor zijn boekhouding. Noch de dood van zijn zakenpartner Marley, noch de slechte toestand van zijn werknemer Bob Cratchit raken hem. Kerstmis is trouwens de dag van het jaar die hij het meest haat. Maar deze keer staat Scrooge een Kerstmis te wachten die hij niet snel zal vergeten. Op 24 december krijgt hij drie onverwachte bezoeken die zijn hart en zijn kijk op de wereld zullen veranderen...

Meer dan 150 jaar later houden de verhalen van Charles Dickens nog steeds stand. A Christmas Carol' is gebaseerd op een kortverhaal uit 1843. Dickens, de beroemdste Engelse schrijver van het Victoriaanse tijdperk, blijft een van de meest geliefde auteurs van Groot-Brittannië. Meer dan 180 films en televisiebewerkingen zijn gebaseerd op zijn werk. Naast de verschillende bewerkingen van A Christmas Carolis Dickens ook geëerd op het grote en kleine scherm met verschillende verfilmingen van Oliver Twist, Nicholas Nickleby, David Copperfield of Great Expectations.

Het bijzondere aan ‘A Christmas Carol', geregisseerd door Robert Zemeckis, is dat het verhaal verteld wordt met de hulp van de 3D-animatietechniek. Het geeft de film niet alleen een zeer eigentijdse stijl maar ook een magisch accent. Een aanrader dus om je al op te warmen voor Kerstmis! In de cast vind je behalve Jim Carrey ook Gary Oldman en Colin Firth als stemmenvertolkers terug. Jim Carrey speelt zelfs vier personages: Scrooge en zijn drie onverwachte gasten.

Nieuwe versie

Een nieuwe verfilming, 'Scrooge: A Christmas Carol', komt op 18 november in de bioscoop uit en is vanaf 2 december op Netflix te zien. Voor deze geanimeerde muzikale versie van Dickens' verhaal is een beroep gedaan op de stemmen van Luke Evans, Olivia Colman en Jessie Buckley. De songs en teksten zijn van Leslie Bricusse, de tekstschrijver van 'Willy Wonka & the Chocolate Factory'.

Ontdek ‘A Christmas Carol’ tot 2 december op Disney+  beschikbaar in de  tv-optie 'Pickx All Stars' of  'Pickx All Stars &Sports'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top