AEGIS wordt lid van de LFL in 2023

Nieuws | De LFL, de Franse League of Legends-competitie, was na het vertrek van Misfits Premier op zoek naar een nieuw team voor de volgende split. Na enkele weken van onderhandelingen mag AEGIS in 2023 de strijd aangaan.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Enkele weken geleden maakte Misfits bekend dat het slot van Misfits Premier, het academy team van de organisatie, te koop stond. De konijnen besloten eerder al om het slot van Misfits Gaming in de LEC te verkopen aan het Spaanse Team Heretics, winnaars van de recentste EUM.

Ondanks een vijfde plaats in de laatste split heeft de organisatie dus beslist om zijn academy team terug te trekken uit de LFL, waardoor een plaats vrijkwam. 

Daarom werd een oproep gedaan om een nieuw team te vinden voor het volgende seizoen. Van alle deelnemers werd AEGIS geselecteerd door Riot Games. Dat roster mag vanaf de volgende split aan de competitie deelnemen. De organisatie werd in februari 2022 opgericht door drie Franse streamers: Kevin “Schaunz” Ghanbarzadeh, Xavier “MisterMV” Dang en Alexis “DFG” Rodrigues.

AEGIS is al bekend met de games van Riot: in de HexLeague, de competitieve Teamfight Tactics-scene, zitten drie vertegenwoordigers: Un33d, PasDeBol en Magarky

Een mooie evolutie voor deze jonge organisatie, die aan de competitie deelneemt naast prestigieuze teams als Karmine Corp en LDLC OL.

Niet veel later verschenen de eerste geruchten over het toekomstige roster van de ploeg. De Belgische insider Brieuc “LEC_Wooloo” Seeger, die doorgaans goed geïnformeerd is, maakte bekend dat de nieuwe ploeg bezig is met zijn eerste speler te contracteren.

Het zou de midlaner van LDLC OL betreffen: Jérémie “Eika” Valdenaire. De Fransman zou de kampioenen van de LFL verlaten na een hoogstaande split en een MVP-titel.

Uiteraard heeft het team nog rekruten nodig. Het valt nog te bezien op welke spelers deb organisatie mikt. Gaat AEGIS voor jonge, veelbelovende spelers of voor oudere, meer ervaren spelers?

De komende weken worden in ieder geval erg spannend, nu de transferperiode van League of Legends stilaan in gang schiet. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top