Rio Major: Keoz maakt indruk, Vitality stelt teleur

Nieuws | De eerste twee dagen van de IEM Major in Rio de Janeiro zijn achter de rug. We kennen dus de namen van de eerste teams die doorgaan naar de Legends Stage, en de teams die uitgeschakeld zijn. Een overzicht.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zoals bij elke Major wordt er in Rio gebruik gemaakt van een Zwitsers format. Elk team heeft drie overwinningen nodig om door te stoten, en wordt uitgeschakeld met drie nederlagen. De eerste wedstrijden zijn Bo1’s, en de kwalificatie- en eliminatiematchen zijn Bo3’s.

Een van de grootste verrassingen was ongetwijfeld de kracht van GamerLegion. Het team van de Belg Keoz klopte het Zuid-Amerikaanse 9z met 16-6, en daarna het Europese superteam Team Vitality met 16-10. In de eerste Bo3 bleek Bad News Eagles te sterk voor het jonge roster (0-2). Onze landgenoot heeft nog twee mogelijkheden om zich te plaatsen voor de volgende ronde, de eerste tegen FURIA.

Naast BNE behaalde MOUZ een perfect rapport, met zeges tegen Cloud9, Evil Geniuses en Fnatic. Die twee teams hebben dus al een ticket voor de Legends Stage en krijgen drie dagen rust. BIG, 9z, FURIA, Fnatic, GamerLegion en Outsiders staan op één Bo3 van de kwalificatie en komen vandaag in actie.

Voor andere teams verliep het toernooi minder goed. Neem Team Vitality bijvoorbeeld, op papier een van de beste CS:GO-teams ter wereld. Na de nederlaag tegen GamerLegion verloor Vitality van Outsiders, waardoor het op een game van de eliminatie komt. Pijnlijk, met een topspeler als ZywOo in de rangen.

Ook de Braziliaanse teams stelden teleur. Ondanks de luide steun van een duizendtal fans, werden zowel Imperial Esports als 00 Nation zonder één overwinning uitgeschakeld. Greyhounds, Cloud9, Vitality, OG, Evil Geniuses en IHC moeten vandaag hun eliminatie proberen te vermijden.

Spanning troef in Rio, dus. De Challengers Stage duurt nog tot donderdag. Na een dag rust gaat de Legends Stage van start. Deze matchen staan op woensdag 2 november op het programma:

15u: BIG – 9z
15u: OG – IHC

18u30: Vitality – Grayhound
18u30: Outsiders – Fnatic

22u: GamerLegion – FURIA
22u: Evil Geniuses – Cloud9

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top