Worlds 2022: Finale wordt Koreaanse derby tussen DRX en T1

Nieuws | Het League of Legends-seizoen van 2022 is bijna ten einde. Er blijft nog maar één wedstrijd over, die dit hoofdstuk zal afsluiten en de titel van wereldkampioen zal toekennen aan het beste team. In deze grote finale zullen de Koreanen van DRX en T1 het tegen elkaar opnemen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na de uitschakeling van het laatste Europese team, Rogue, tijdens de kwartfinales van deze Worlds, bleven alleen Aziatische teams over bij de laatste vier van de competitie. Een hegemonie die voornamelijk wordt geleid door Korea, met DRX, Gen.G en T1. China werd vertegenwoordigd door JD Gaming.

© Riot Games

De eerste halve finale op zaterdag ging tussen T1 en JDG. Het Chinese team, eerste in de Chinese competitie tijdens het zomersegment, ontmoette Faker en zijn collega’s, tweede in de laatste Koreaanse split.

De twee teams boden een wedstrijd vol twists en spanning. De Chinezen wisten de eerste game veilig te stellen dankzij een enorme Kanavi. In het tweede spel stabiliseerde de partij. T1 begon zijn spel op te leggen, dankzij een goed geleide botlane met Gumayusi-Keria.

Drie wedstrijden later hadden de Koreanen hun ticket voor de grote finale van de Worlds 2022 veiliggesteld (3-1). De laatste ronde werd in minder dan 25 minuten afgesloten. Zo plaatste Faker zich voor de vijfde keer in zijn carrière voor de finale.

© @lolesports

In de tweede, volledig Koreaanse halve finale op zondag nam Gen.G, de winnaars van het laatste Koreaanse segment, het op tegen DRX. Dat team had iedereen verrast door in de kwartfinale de regerend wereldkampioen EDward Gaming te verslaan.

Een close game tussen spelers die elkaar goed kennen, omdat ze het hele jaar tegen elkaar spelen in de Koreaanse regionale competitie. De wedstrijd kantelde snel in het voordeel van Gen.G, dankzij een uitstekend eerste ronde van hun ADC Ruler en midlaner Chovy.

De volgende drie wedstrijden eindigden in het voordeel van DRX, met botlaners Deft en BeryL die hun team hielpen de rollen om te draaien en hun ongelooflijke run voort te zetten door sterke favorieten in de competitie te verslaan (3-1).

Het wordt dus een geweldige, veelbelovende finale tussen twee van de beste teams ter wereld. Zal Faker zijn vierde wereldtitel winnen? Of zal BeryL, die zijn derde opeenvolgende finale meemaakt, erin slagen een tweede titel te veroveren?

Zaterdagnacht om 1 uur Europese tijd vindt in het Chase Center in San Francisco de grote finale van de 2022 Worlds plaats. Wie van DRX of T1 zal de laatste Bo5 van het seizoen winnen en bijna 500.000 dollar van de 2 miljoen dollar opstrijken?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top