ESL onthuld kalender van Pro Tour 2023

Nieuws | ESL heeft de kalender van de ESL Pro Tour 2023 onthuld. De toernooiorganisator zal volgend jaar meer dan 40 CS:GO-evenementen in goede banen leiden, zowel offline als online. Hoogtepunten zijn uiteraard IEM Katowice en IEM Cologne, telkens met een prijzenpot van één miljoen dollar.

Door Proximus

Deel dit nieuws

ESL heeft het druk dit najaar, met ESL Benelux dat vorig weekend tot een einde kwam en de ESL Major in Rio de Janeiro die in november van start gaat. Toch blikt de toernooiorganisator al vooruit, met de onthulling van de kalender van volgend jaar.

Ook in 2023 zullen CS:GO-fans op hun wenken bediend worden. ESL zal volgend jaar meer dan 40 toernooien organiseren, zowel online als op LAN. En op een eerste toptoernooi moeten liefhebbers niet lang wachten: op 31 januari gaat IEM Katowice van start, het prestigieuze toernooi in Polen waar FaZe Clan dit jaar zegevierde.

Eind februari begint seizoen 17 van de ESL Pro League, dat pas eindigt in april. IEM Spring en IEM Dallas vervolledigen de line-up van deel één van het seizoen. In juni en juli krijgen de spelers een zomervakantie. Deel twee wordt afgetrapt met IEM Cologne, misschien wel het belangrijkste ESL-toernooi van volgend jaar, met een hoofdprijs van 1 miljoen dollar. Eindigen doen we met ESL Pro League S18 en IEM Fall.

Uiteraard zullen er opnieuw kleinere toernooien georganiseerd worden. En daar horen ook twee nieuwe edities van ESL Benelux bij! De precieze data zijn nog niet bekend, maar alle regionale competities zullen plaatsvinden tussen april en juni, en tussen oktober en december.

Nog een kleine verandering ten opzichte van vorig jaar: de ESL Pro League neemt vanaf dit jaar vijf weken in beslag, een week langer dan hun voorgangers. Dat komt omdat de ESL Conference vanaf nu meteen voor de Pro League zal plaatsvinden, er zit dus geen pauze meer tussen de qualifier en het main event.

“Het is spannend om uit te kijken naar meer dan 40 toernooien over de hele wereld, die alle niveaus van de competitieve CS:GO-piramide bedienen – van aspirant tot professional. Hoewel we deze toernooien hebben gepland, is ons werk nog niet gedaan. We proberen ons voortdurend te verbeteren en te werken aan geweldige ervaringen voor onze wereldwijde community,” vertelde ESL Senior Director Shaun Clark.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top